Megasztárok és vesztesek

Fél éve ért véget a népszerű tehetségkutató verseny első fordulója. Most már tudjuk, hogy a döntősök közül kikben bízik a zeneipar, kik kaptak lehetőséget a folytatásra, és kik azok, akik minden bizonynyal a feledés homályába merülnek.

Sejtettük, hogy csak a verseny döntősei rúghatnak labdába. Közülük is csak páran, így nyilvánvaló volt, hogy lesznek vesztesek is. Az első hírek már a Megasztár befejezése előtt felröppentek, ki melyik kiadóhoz igazol, ki kivel fog dolgozni. Leghamarabb a győztes, Tóth Veronika jelentette meg lemezét a Sony Music-nál, amelynek produceri munkálatait Rózsa István végezte. Induló karrierjébe még az is belefért, hogy visszautasítsa Pierrot közreműködését, ugyanis a versennyel együtt a zenei szakembert is „megnyerte” magának, ő lett volna albumának producere. A szeptember hatodikán napvilágot látott korong szerzői egy időben Cserháti Zsuzsa dalait készítették, így az ifjú tehetség nagy álma valósult meg, a példaképének tartott legendás énekesnő szerzőgárdájával dolgozhatott.

A verseny második és harmadik helyezettje is viszonylag hamar révbe ért. Oláh Ibolya ötéves, három garantált lemezre szóló exkluzív szerződést kötött a BMG-vel. A szerződés alaposan meglepte a szakmát, mivel ilyen hosszú távra manapság már nem szerződtetnek előadókat. Ez mindenképp a tehetség elismerésének és az előadó iránt érzett bizalomnak a jele. Ibolya stúdiófelvételei már befejeződtek, lemeze az Egy sima, egy fordított címet viseli, és a tervek szerint október közepén jelenik meg. Albumán Presser Gábor összetéveszthetetlen hangvételű slágerei kapnak más értelmezést az LGT-és évektől napjainkig, és új szerzemények is szerepelnek rajta. A lemez zenei vezetője, Novák Péter a minap nyilatkozott a sajtónak. „Nehéz, de ugyanakkor nagyon jó is Ibolyával dolgozni. Nehéz, mert maximalista, neki nem felel meg a jó, csak a kifogástalan, és jó, mert nagyon konstruktív. Már a demók készítésekor képes volt egy felvételt akár tízszer, sőt, ha nem volt teljesen elégedett, többször is elénekelni. Mindenről megvan a véleménye, legyen szó zenéről, hangszerelésről vagy szövegekről” – mondta.

A legjobb férfihang címet elnyert Gáspár László albuma október negyedikén kerül a boltokba. A soullal és r&b-vel is kacérkodó anyag az EMI égisze alatt jelenik meg, és már elkészült hozzá az első videoklip is.

Tóth Veronika után másodikként Nagy Edmond kötött lemezszerződést. Az énekes közreműködik Ganxsta Zolee és a Kartel Route 66 című dalában, ezt leszámítva azonban alig lehet róla hallani. Albuma állítólag novemberben lát napvilágot, de egyelőre a szerzőgárda sem ismert.

A többiekre minden bizonnyal a feledés vár, kizárt, hogy ezek után fedeznék fel őket a lemezkiadók. A vetélkedő második fordulója hamarosan elkezdődik, így a figyelem középpontjában már az új szereplők lesznek. A régiek, akik eddig nem tudták meggyőzni a zeneipart, sajnos a valóságshow-k szereplőinek sorsára jutnak, elfelejtjük őket. Ez azért is szomorú, mivel tehetséges fiatalokról van szó, a magyar piac azonban túl kicsi, egyszerűen nem képes eltartani ennyi tehetséget, és persze nem mindenki alkalmas a sztárszerepre, akinek jó hangja van. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?