Még lehet jelentkezni a Könnyűzenei Szemlére

lllk

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, mely a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program itteni állomása, nyolcadik alkalommal rendezik. A legjobbaknak bizonyuló zenészeket vagy zenekarokat a zsűri delegálja a tehetségkutató idei évadának döntőjébe. A szervezők a hazai elődöntő zsűrijének névsorát is ismertették.

A hazai elődöntőt jövő csütörtökön tartják a Vásárúti Kulturális Központban. A szervezők több mint egy héttel kitolták a jelentkezési határidőt, így augusztus 26-ig, péntek este 8 óráig várják a nevezéseket.A szakmai elbírálás kritériumaiként többek között a szerzemények kiforrottságát, a hangszerelést, az egyediséget, a dalszöveg minőségét, a hangszeres tudást, a színpadi megjelenést és koreográfiát jelölik meg a szervezők, akik emlékeztetnek, hogy a magyar nyelvű dalszöveg előnyt jelent.

A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli. A hazai könnyűzene képviselőiként Kaszmán-Saróka Liliána, Kovács Ákos, Puss Tamás, Balla Igor és Vida Igor zsűriznek majd, de helyet foglal a zsűriben Csenger Ferenc műsorvezető is, illetve a Hangfoglaló Program delegáltjai, Bodnár Tibi, a Ladánybene 27 zenekar gitárosa és Balázs Sziszka zenei menedzser.

A szemlére bármilyen könnyű-zenei formáció nevezhet, műfaji megkötés nélkül. A jelentkezés feltétele az elektronikus lap kitöltése és legalább két saját szerzeményt tartalmazó felvétel. A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére. Kizárólag élő produkciókat várnak. A legjobbakat a szakmai zsűri delegálja a magyarországi döntőbe, melyet 2022 októberének első felében rendeznek majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?