Máris találtak új tagot Carlos Marin helyére az Il Divóba

dd

Egy fiatal mexikói-amerikai bariton, Steven LaBrie veszi át a karácsony előtt koronavírus következtében elhunyt Carlos Marin helyét az Il Divo február 2-án induló amerikai turnéján.

A világ legnépszerűbb klasszikus crossover férfikvartettjét 2003-ban Simon Cowell brit sztárproducer hozta létre saját kiadója, a SyCo égisze alatt. Az opera és a popzene sajátos keveréke sikeresnek bizonyult, az Il Divo rövid időn belül világhírű lett, több mint 26 millió lemezt adott el, és új szintre emelte a crossover stílust. Szinte megállás nélkül turnéztak, tavaly karácsony előtt épp Manchesterben készültek fellépni, amikor az 53 éves Carlos Marin váratlanul kórházba került, és december 19-én elhunyt. Halálának okát először nem hozták nyilvánosságra, később kiderült, hogy koronavírussal fertőződött meg.

A szakma és a rajongók egy része biztosra vette, hogy az Il Divo folytatja a közös éneklést egy új taggal. Az amerikai David Miller, a francia Sebastian Izambard és a svájci Urs Buhler mellé egy 33 éves texasi születésű operaénekest, Steven LaBrie-t választottak ki a februárban kezdődő turnéra. A műsor címe a korábban beharangozott For Once in My Life-ról The Greatest Hits-re változott, azaz a kvartett pályafutásának legnagyobb slágereit készülnek előadni.

A hírt maga LaBrie hozta nyilvánosságra közösségi oldalán, ahol rendkívül aktív, rendszeresen kommunikál rajongóival és tölt fel új információkat, fotókat. Egyelőre nem tudni, állandó tagja lesz-e az Il Divónak, vagy csak erre a turnéra szerződtették, mindenesetre a fiatal énekes idei naptára eléggé tele van. A chicagói operaházban Donizetti Szerelmi bájitalának egyik szerepe vár rá, New Yorkban Orff Carmina Buranájában énekel, nyáron egy tiroli operafesztiválra várják, legfrissebb szerződése pedig a Colorado állambeli Central City Operához köti. Emellett önálló áriaestjével is rendszeresen fellép, Adam Nielsen zongoraművész kíséretével, aki az életben is partnere.

Steven LaBrie 2006 óta számos opera-énekversenyen nyert díjat, színpadon a Figaro házasságában debütált 2015-ben, és fellépett már a New York-i Carnegie Hallban is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?