Mára hagyománnyá vált

Nagymegyer. A Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában a múlt héten harmadik alkalommal rendezték meg – immár hagyományosan – az iskola névadó személyisége, a neves zeneszerző tiszteletére a Bartók Béla Iskolanapokat. Az ötnapos rendezvénysorozat részeként számos színes program várta az iskola nebulóit.

Nagymegyer. A Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában a múlt héten harmadik alkalommal rendezték meg – immár hagyományosan – az iskola névadó személyisége, a neves zeneszerző tiszteletére a Bartók Béla Iskolanapokat. Az ötnapos rendezvénysorozat részeként számos színes program várta az iskola nebulóit. A nyitónapon az Öveges József Fizikaverseny országos válogatóján vehettek részt a vetélkedő korábbi fordulóin sikerrel szerepelt tanulók. Az első négy helyezett a későbbiekben részt vehet a verseny Magyarországon megrendezendő döntőjén. Hétfőn egyebek mellett író-olvasó találkozó várta az alapiskola növendékeit, akik a Tücsök szerkesztőségének munkatársait kérdezhették az újságírásról és a szerkesztőségi munkáról. A program részeként bemutatták a magyar és szlovák nyelvi versenyeken jó helyezést elért tanulókat is. A közbiztonsággal kapcsolatos kérdésekről egy rendőrtiszt tájékoztatta a gyerekeket. Az egész héten át tartó rendezvényre a szülőket is meghívták, akik újra iskolapadba ülhettek és részt vehettek a tanítási órákon. A diákok tetszését leginkább a honfoglaláskori lovasbemutató nyerte el, ahol egyebek mellett megismerkedhettek korabeli öltözékekkel és az íjászat művészetével is. Varga László helyi történelemtanár Nagymegyer város történetéről tartott előadást az érdeklődő gyerekeknek. Bordás Sándor neves pszichológust a drogok hatásairól és a szexuális életről faggatták a nyolcadik-kilencedik osztályos tanulók. A győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, valamint a Dunaszerdahelyi járás alapiskoláiból érkezett diákok népdalversenyen bizonyíthatták énektudásukat. A rendezvény zárónapján a környezet- és az egészségvédelem kérdéseivel ismerkedhettek meg a gyerekek. A Bartók Béla Iskolanapok az Arcok verséneklő együttes koncertjével zárult. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?