Magyar thriller vitte elaz első díjat Amerikában

dk

Deák Kristóf Az unoka című thrillerét választotta a legjobbnak a közönség hétvégén a Stony Brook Filmfesztiválon New York államban.

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövéstörténet,melyben a feketekomédia elemei is feltűnnek. A film korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztivál legjobb thrillernek járó trófeáját, valamint a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál közönségdíját is, a portói Fantasportón pedig elismerő oklevelet kapott a szakmai zsűritől.

A történet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergő), aki különösen közeli kapcsolatot ápol nagyapjával (Jordán Tamás). Miután az imádott nagyapa egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. A nyomozásban segítségére siet rátermett kolléganője, valamint a csalók korábbi áldozatai is.

Az unoka rendezője és forgatókönyvírója Deák Kristóf, a film főszerepeiben Blahó Gergőn és Jordán Tamáson kívül Jászberényi Gábor, Pogány Judit és Döbrösi Laura látható.

Deák Kristófnak ez az első nagyjátékfilmje. A fiatal rendező legismertebb alkotása a 2016-os Mindenki című rövidfilm, mely elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

Az idén 28. alkalommal megrendezett, független rövid- és nagyjátékfilmeket felvonultató amerikai fesztiválon az előző években olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint Tilda Swinton és Steve Buscemi. Idén összesen 36 alkotást mutattak be összesen 26 országból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?