Madonna a legjobban kereső zenész, egy év alatt 125 millió dollárt kaszált

MTI-HÍRNew York.

MTI-HÍR

New York. Lady Gagát és a Bon Jovit jócskán megelőzve Madonna az év legjobban kereső zenésze a Forbes pénzügyi magazin frissen közzétett listája szerint.

Az ötvenes éveiben is sikert sikerre halmozó popdíva vagyona 125 millió dollárral gyarapodott – jórészt a MDNA című nevű turnéjának, valamint saját divat- és parfümmárkájának köszönhetően.

A 27 éves Lady Gaga 80 millió dollárral, a harmadik helyre kerülő Bon Jovi zenekar 79 millióval gazdagodott egy év alatt az amerikai magazin összesítése szerint. A lista második és harmadik helyezettje egyaránt sikeres turnéinak köszönheti idei pénzügyi sikereit. Lady Gaga koncertkörútja 168 millió dolláros összbevételnél járt, amikor az énekesnő csípőbántalmai miatt idő előtt véget ért, a Bon Jovi koncertjei városonként több mint hárommillió dollárt hoztak.

A Forbes statisztikák, jogászok, menedzserek bevonásával állította össze 25 nevet tartalmazó listáját. A negyedik helyen Toby Keith countrysztár szerepel 65 millió dollárral, ötödik a brit Coldplay 64 millióval. Ötvennyolc millióval hatodik lett Justin Bieber, akit Taylor Swift követ a hetedik helyen 55 millióval. Egymillióval kevesebbel gazdagodott a nyolcadik helyre sorolt Elton John. Az élmezőnyben szerepel még Beyoncé, aki 53 milliót keresett, valamint egy másik countrysztár, Kenny Chesney, aki szintén 53 millió dollárral gazdagodott.

Bár a turnézás rendkívül jövedelmező, nem minden sikeres előadó köszönheti annak bevételei nagy részét. A hiphop műfaj képviselői közül a legelőkelőbb, tizenegyedik helyen szereplő Sean Diddy Combs például a Ciroc Vodkával kötött előnyös szerződésének köszönheti 50 millió dolláros vagyongyarapodásának nagy részét. Taylor Swift pedig a Coca-Cola és a Sony arcaként tett szert tetemes összegekre.

A lista csak élő művészek nevét tartalmazza. Ha nem így lenne, Michael Jackson lett volna az éllovas. A 2009-ben elhunyt énekes hagyatéka 160 millió dollárral gyarapodott a vizsgált időszakban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?