ĺzelítő a gombaszögi programból

Gombaszög. A bősi Tánc- és Torna Stúdió mazsorettjeinek felvonulásával kezdődik augusztus 24-én, 10.30 órától Gombaszögön a szlovákiai magyarok Országos Kulturális Ünnepélye.

Gombaszög. A bősi Tánc- és Torna Stúdió mazsorettjeinek felvonulásával kezdődik augusztus 24-én, 10.30 órától Gombaszögön a szlovákiai magyarok Országos Kulturális Ünnepélye. 11 órától a Patria rádió Randevú című műsorát közvetíti élőben a helyszínről, amelyben közreműködnek Pelle Szilárd tornaljai mesemondó, Szendrei Róbert Rimaszombatból, a KOR-ZÁR együttes, Agócs Gergely, a Kistiglinc Gyermektáncegyüttes, a harkácsi Pimpó bábegyüttes, a Spike tánccsoport Bősről, a Garam menti Népi Együttes és a Pengő zenekar, valamint a rozsnyói lovasklub. 13.30-tól Bárdos Ágnes mutatja be Tánc-lánc című lemezét, 14 órától a pozsonyi vonósok mutatkoznak be. Zenekarvezető Botos Jenő, énekel László Zsuzsa és Szűcs Róbert.

A gálaműsor 15 órától kezdődik, amelyen beszédet mond Csáky Pál, a Szlovák Köztársaság kormányának alelnöke, valamint Száraz József, a Csemadok országos elnöke. A gálaműsorban közreműködnek: Agócs Gergely, a füleki férfikar, a szesztai, a szepsi és a csallóközkürti éneklőcsoport, a Berkő népdalkör, a nagycétényi vegyes éneklőcsoport, a nagytárkányi vegyes éneklőcsoport, a diószegi Új Hajtás Néptáncegyüttes és a Gyeplő zenekar, a nagyidai Ilosvai és a nagymegyeri Megyer Néptáncegyüttes, a Bekecs zenekar, a diószegi Dióhéj és a százdi citerazenekar.

Az esti műsor 17.30 órakor kezdődik a nótacsokorral, amelyben Gránát Zsuzsa, Bokor János, Nógrádi Tóth István és Magyar Nándor énekelnek Boros Mátyás és cigányzenekara kíséretében. A gombaszögi országos rendezvényeken már hagyományosan fellépő Szőttes Kamara Néptáncegyüttes lakodalomba hívja a közönséget Jöjjenek a lagziba! című összeállításával. Lesz tombola, a napot pedig a Republic együttes koncertje zárja. A rendezvényt kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója, szentpéteri és udvardi borkóstoló színesíti. (kov)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?