LISTAMUSTRA

Minden Leona Lewisnak sem sikerülhet! A londoni énekesnő négy héttel ezelőtt szerezte meg az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának csúcsát a Bleeding Love című világslágerével. A következő két hétben Mariah Carey felvétele, a Touch My Body vezetett.

Minden Leona Lewisnak sem sikerülhet! A londoni énekesnő négy héttel ezelőtt szerezte meg az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának csúcsát a Bleeding Love című világslágerével. A következő két hétben Mariah Carey felvétele, a Touch My Body vezetett. Leona egy hete visszaszerezte a trónt, ám a héten ismét legyőzőre talált. Összességében tehát két hétig uralta a mezőnyt, s ezzel – mivel kicsi a valószínűsége, hogy visszakerüljön az élre – rekordot nem sikerült felállítania. Az USA-ban eddig egyetlen brit énekesnő sem tudott két hétnél tovább a csúcson maradni.

Listavezető kislemezek

Egyesült Államok Lil Wayne Featuring Static Major Lollipop

Nagy-Britannia Madonna & Justin 4 Minutes

Németország Madonna & Justin 4 Minutes

Magyarország Ákos Negyven

Halott énekes a listavezető

Lil Wayne és Static Major közös dala az amerikai listán tartózkodás hatodik hetében az élre került. Az 1982. szeptember 27-én született louisianai hiphopelőadó pályafutása során először hódította meg a Billboard magazin összesítésének csúcsát. Eddigi legjobb pozíciója egy harmadik helyezés volt, amit 2004-ben ért el, igaz, közreműködőként – a Soldier című Destiny’s Child-slágerben szerepelt a lányok és T.I. társaságában. A listavezető felvételében közreműködő Static Major már nincs az élők sorában, a Kentucky Államból származó hiphopelőadó a 34. életévében idén februárban hunyt el. Nagy-Britanniában második hete Madonna és Justin Timberlake közös felvétele vezet. (A szerzeményben Timbaland is hallható, de ő a maxi CD borítóján nincs feltüntetve.) A 4 Minutes a héten Németországban is az élre került, rajt–cél-győzelmet aratva. Magyarországon második hete Ákos születésnapi meglepetésdala, a Negyven uralja a mezőnyt. Az énekes honlapjáról ingyenesen beszerezhető felvételt tizennyolc nap alatt negyvenezren töltötték le.

Listavezető nagylemezek

Egyesült Államok Mariah Carey E=MC2

Nagy-Britannia The Last Shadow Puppets The Age Of The

Understatement

Németország Udo Lindenberg Stark wie zwei

Magyarország Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra Musical Duett 2

Alex Turner új zenekarának sikere

Ahogy várható volt, Mariah Carey megmutatta Leona Lewisnak, ki az úr az Atlanti-óceán túlpartján. Tizenegyedik stúdiólemezéből a megjelenés hetében 475 ezret értékesítettek az USA-ban, s ezzel a New York-i énekesnő átvette a vezetést Leonától. Az E=MC2 című korongot beharangozó és az amerikai kislemezlistát két hétig vezető Touch My Body című szerzemény után másodikként a Bye Bye címűt másolták ki róla maxi CD-re – szinte biztosra vehető, hogy ez is csúcsra jut a Billboard magazin rangsorában, és ez lesz Mariah 19. amerikai listavezetője. Nagy-Britanniában új együttes debütált az összesítés élén. A The Last Shadow Puppets mögött azonban „régi arc”, Alex Turner, az elmúlt három év legjelentősebb brit zenekara, az Arctic Monkeys frontembere áll. Az új formációt Turner mellett a liverpooli The Rascals énekese, Miles Kane alkotja. Az album jócskán eltér mindkét együttes stílusától, nagyzenekari hangzásra épülő rövid dalokat vonultat fel, és a London Metropolitan Orchestra működik közre rajta. Németországban harmadik hete Udo Lindenberg korongja a legkelendőbb kiadvány, Magyarországon pedig Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Musical Duett című nagylemezének második része került a legmagasabb pozícióba. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?