Lilja 4-ever

A film rendezőjét, a svéd Lukas Moodyssont a Titanic Fesztivál közönsége már jól ismerheti. Kurva Amal és Együttlét című munkáit nagy sikerrel vetítette ugyanis a fesztivál.

A film rendezőjét, a svéd Lukas Moodyssont a Titanic Fesztivál közönsége már jól ismerheti. Kurva Amal és Együttlét című munkáit nagy sikerrel vetítette ugyanis a fesztivál. A svéd film fiatal és máris nemzetközi sikerű képviselője, akiről maga a svéd atyamester, Ingmar Bergman is igen elismerően nyilatkozik, ezúttal komoly és megrázó drámát készített egy orosz kamaszlány sorsáról.

Lilja 16 éves, valahol Oroszországban él, ahol úgy tűnik mindenki arról álmodik, hogy elmehessen valami jobb vidékre, ahol több napfény és jobb élet várja. Lilját anyja magára hagyja, mivel sikerül elintéznie, hogy Amerikába mehessen egy férfivel, lányát viszont nem akarja koloncként a nyakára venni az új életben. Lilja egyedül marad, egy ideig még várja, hogy anyja küldje a megígért repülőjegyet, amivel utána mehetne. Amikor végleg kiderül, anyja nem tart igényt rá, egy lerobbant lakásban kell meghúznia magát, s egyetlen igaz barátja egy 11 éves kisfiú lesz.

Egy napon aztán beköszönt a remélt szerencse egy jóképű, (gyanúsan) nyájas fiatalember képében, aki csodálatos közös életet ígér a lánynak, ha elmegy vele Svédországba. Lilja elindul, felszáll a repülőre, és egy teljesen idegen világba érkezik, kiszolgáltatottan és védtelenül. Ami ezután következik az a gyermek és leánykereskedelem legmélyebb bugyraiba vezet, de mégsem mentes a szépségtől. Okszana Akinsina igen figyelemre méltó a főszerepben, Artyom Bogucsarszkij pedig a 11 éves Vologyát alakítja remekül.

A film zenéi (Rammstein és T.A.T.U.) nagyszerűen követik a film „dallamvezetését”. (est)

Lilja 4-ever (Lilja 4-ever / Lilya 4-ever), színes, dán-svéd film (2002), 109 perc, Rendezte: Lukas Moodysson, Szereplők: Artyom Bogucharsky, Oksana Akinshina, Elina Benenson, Liliya Shinkaryova, Lyubov Agapova

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?