Lehozzák a csillagot is!

Komárom. Nagy Színházi Juniálist tart a Komáromi Jókai Színház társulata holnap és holnapután a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán. Holnap A szabin nők elrablása, szombaton pedig A doktor úr című zenés vígjátékot adják elő 21.00 órai kezdettel.

Komárom. Nagy Színházi Juniálist tart a Komáromi Jókai Színház társulata holnap és holnapután a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán. Holnap A szabin nők elrablása, szombaton pedig A doktor úr című zenés vígjátékot adják elő 21.00 órai kezdettel.

A szabin nők elrablása a „civil” polgári társadalom és a „bohém” művészvilág konfliktusát mutatja meg vígjátéki helyzeteken keresztül. A polgárság elutasítja ugyan a léha csepűrágókat, mégis titkon vonzódik az alkotás és a siker gyönyörűségéhez. A szabin nők elrablása igazi színészdarab, a társulat fiatalabb és idősebb tagjai – Dráfi Mátyás, Boráros Imre, Varsányi Mari, Bandor Éva, Szvrcsek Anita, Szentpétery Aranka, Holocsy Krisztina, Olasz István, Ropog József – egyaránt lubickolnak a remek szerepekben. Az előadást Hegyi Árpád Jutocsa m.v. rendezte.

Amikor 1902-ben bemutatták Molnár Ferenc A doktor úr című darabját, talán maga a szerző sem gondolta, hogy néhány évtized múlva zenés-táncos szalonvígjáték lesz belőle. De talán nem tagadná meg jóváhagyó beleegyezését, ha meglátná a Komáromi Jókai Színház produkcióját. Zerkovitz Béla és Kellér Dezső dalait halljuk betétként az egyes jelenetek között. Olyan slágerek következnek egymás után, mint a Lehoznám néked a csillagot is az égről, a Bukjel szoknya, a Nem tudom, mi az oka, tán a tavasz vagy éppen a Doktor úr, doktor úr. A történet szerint Sárkány, a híres ügyvéd a legkülönbözőbb fogásokkal mindig eléri védence felmentését, legyen az bármilyen gazember. Sikerei érdekében még az alvilág életét is hajlandó közelebbről tanulmányozni, ami természetesen félreértésekre, szerepcserékre ad lehetőséget. Közben Sárkányné, a fiatal feleség még nem döntötte el, hogy megcsalja-e az urát. Puzsér pedig, a valaha látott legszimpatikusabb betörő, mindenben „hű” segítőtársa Sárkánynak. A darabot Schlanger András m.v. rendezte. A főbb szerepekben Fabó Tibort (Sárkány), Bandor Évát (Sárkányné), Mokos Attilát (Puzsér), Olasz Istvánt (Csató), Germán Líviát (Lenke), Hajdú László Szabolcsot (Bertalan), Varsányi Marit (Marosiné) láthatja a közönség. (szél)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?