Lassan éledező magyar zenepiac

Az év első negyedéve nem a kiugró lemezeladások időszaka Magyarországon sem, de az elmúlt hetekhez képest – a kiadók nagy örömére – kicsit megugrott a hanghordozók forgalma. Az eladások gerincét a válogatásalbumok képezik, a Dancisssimo, a Now.hu, a Snowdance, és a Nagy Mulatós Lemez új részei a legkelendőbbek.

Az év első negyedéve nem a kiugró lemezeladások időszaka Magyarországon sem, de az elmúlt hetekhez képest – a kiadók nagy örömére – kicsit megugrott a hanghordozók forgalma. Az eladások gerincét a válogatásalbumok képezik, a Dancisssimo, a Now.hu, a Snowdance, és a Nagy Mulatós Lemez új részei a legkelendőbbek. Ezek fogyását a Magyar Hanglemezgyártók Szövetsége egy külön összesítésen hozza nyilvánosságra, ezért a TOP 40-re nem kerülnek fel. A héten a második Megasztár albuma szerepel a negyven korongot rangsoroló eladási lista élén. A tehetségkutató verseny cédéje ugyan szintén válogatás, de nem korábban kiadott dalokat tartalmaz, ezért a hagyományos összesítésen kapott helyet.

Két új belépő szerepel a listán. K-Maro lemeze, a La Good Life a tizennegyedik helyen debütált. Az énekes Cyril Kamar néven 1980. január harmincadikán a libanoni Bejrutban született. Szüleivel tizenegy évesen Párizsba utazott, majd Montrealban telepedtek le. Tizenhárom éves korában megalapította első együttesét, amelynek két albuma jelent meg. Ezután szólókarrierbe kezdett.

A magyar piac kiszámíthatatlan, lassú és konzervatív. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a Green Day albuma, az American Idiot közel féléves késéssel, csak most iratkozott fel a listára, a tizennyolcadik helyre. A trió új slágerét, a Boulevard Of Broken Dreams címűt a magyarországi rádiók is egyre nagyobb rotációban játsszák. A dal jelenleg Európa legnagyobb slágere. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?