Külföldi fesztiválok

Két magyar film szerepel a Kijevben ma kezdődő Molodist Filmfesztivál versenyprogramjában. Pálfi György Hukkle című játékfilmje, valamint Czétényi Csilla és Nagy-Bozsoky József Tangó című rövidfilmje indul a megmérettetésen.

Két magyar film szerepel a Kijevben ma kezdődő Molodist Filmfesztivál versenyprogramjában. Pálfi György Hukkle című játékfilmje, valamint Czétényi Csilla és Nagy-Bozsoky József Tangó című rövidfilmje indul a megmérettetésen. Versenyen kívül mutatják be Fekete Ibolya Chico, Bacsó Péter Hamvadó cigarettavég és Kamondi Zoltán Kísértések című filmjét.

A Huklét nevezi a jövő évi Oscar-díjra Magyarország. Februárban derül ki, hogy a benevezett alkotások közül melyik öt filmet jelölik az aranyszobrocska elnyerésére. A Hukkle az idei magyar filmszemlén a legjobb első filmnek járó díjat nyerte el, valamint megosztva megkapta a külföldi kritikusok díját is. Az 50. San Sebastian-i filmfesztiválon a zsűri különdíjjal jutalmazta.

Több magyar alkotás szerepel az október 31-én kezdődő cottbusi filmfesztiválon is, ahol Cs. Nagy Sándor Aranyváros című filmjének ez lesz az első nemzetközi bemutatkozása. A németországi fesztiválon ezenkívül Pálfi György Hukkle, valamint Herendi Gábor Valami Amerika és Fliegauf Benedek Hypnos című alkotása képviseli Magyarországot. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?