Koreográfusszemle és tisztújítás

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSNagymegyer. Szombaton zajlott a III. Táncfórum Országos Koreográfiaszemle és a Csallóközi Táncháztalálkozó. Másnap az éves közgyűlés és a szervezet első tisztújítása zajlott le.A III.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Nagymegyer. Szombaton zajlott a III. Táncfórum Országos Koreográfiaszemle és a Csallóközi Táncháztalálkozó. Másnap az éves közgyűlés és a szervezet első tisztújítása zajlott le.

A III. Táncfórum Országos Koreográfiaszemle döntőjébe idén 13 produkció jutott be, amelyek közül 10 került a zsűri elé. Richtarcsík Mihály koreográfus és táncoktató mellett a zsűriben két magyarországi táncpedagógus és koreográfus, Németh Ildikó és Szabó Szilárd, valamint Czajlik József rendező, a kassai Thália Színház igazgatója foglalt helyet.

A zsűri szerint a színvonal egyre magasabb. Czajlik József elmondta, hogy az egyébként számára kedves, bár csak kívülről ismert műfaj kellemes meglepetésekkel szolgált, a hagyományosan megfogalmazott koreográfiák mellett több, a színház világa felé nyitó alkotást látott, amelyek közül néhány nagyon megragadta őt.

Az első helyen ketten osztoztak. Volner Nagy Melinda Szeretőm szerelme című koreográfiáját, amely zoboralji táncképekből állt, a dunaszerdahelyi Dunaág Néptáncegyüttes adta elő, Gémesi Zoltán Saltus Hungaricus című koreográfiája pedig a pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes előadásában került színre.

A második díjat szintén megosztotta a zsűri. Nagy Myrtil a somorjai Csali Gyermek-néptáncegyüttes számára készített koreográfiája, valamint Dobsa Tamás Obsitos című, a nagymegyeri Megyer Táncegyüttes által előadott műve kapta az elismerést.

A harmadik helyen szintén a Megyer Táncegyüttes végzett Kocsis Enikő moldvai táncokból álló koreográfiájával, melynek címe Fonóban.

Másnap a Táncfórum közgyűlésén új tagok felvételéről is döntöttek, hat új csoport és három egyéni tag belépését hagyták jóvá. Az elnökségben további 4 évre kapott bizalmat Dobsa Tamás, Hégli Dusan, Kupec Mihály, Richtarcsík Mihály, Varga Norbert és Volner Nagy Melinda, új tagként pedig Nagy Myrtil került az elnökségbe. (vnm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?