Könyves világpremier Magyarországon

cc
Budapest |

A Margó Irodalmi Fesztivál vendége lesz André Aciman, a Szólíts a neveden című, világsikerű regény írója.

A felnőtté válásról és a szerelem megtapasztalásáról szóló könyv alapján készült filmet három Oscar-díjra jelölték, és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában meg is kapta a díjat. 
A megkapó, elgondolkodtató és némiképp formabontó történet folytatása a nemzetközi premierrel azonos napon, október 29-én jelenik meg magyarul, Találj rám! címmel. Az Athenaeum Kiadó tájékoztatása szerint az előrendelt könyvek kiszállítását is ezen a napon kezdik meg. 
„Óriási megtiszteltetés mind a kiadónak, mind pedig a Margó Irodalmi Fesztiválnak, hogy a könyv szerzője, André Aciman elfogadta meghívásunkat, és a rendezvény alkalmából Magyarországra látogat. Balázsy Panna író, újságíró fogja kérdezni a Várkert Bazárban október 11-én 19.30-tól a fesztivál világirodalmi színpadán. Egészen különleges kiváltságnak érezzük, hogy a világhírű szerző nálunk mutatja be először új remekművét, és a beszélgetés után dedikálja is könyveit. Mivel a Találj rám! a jogtulajdonosok legszigorúbb utasítása értelmében a világon sehol sem kerülhet kereskedelmi forgalomba október 29. előtt, az új kötet előrendelt példányait természetesen nem tudják dedikáltatni az olvasók a Margó Irodalmi Fesztiválon, hiszen a nemzetközi szerződéseink nem engedik a kiszállítást” – áll a kiadó közleményében. A program napján, október 11-én azonban a helyszínen minden olvasó hozzájuthat az új kötethez a Líra standján, azaz a fesztivál látogatói jobban járnak, mint azok, akik előrendelték a regényt.
Az amerikai író tavaly decemberben tette közzé a Twitteren, hogy folytatni szándékozik a Szólíts a neveden történetét, sőt, már el is kezdett dolgozni az új könyvön. Később azt is elárulta, hogy a főszereplő fiú, Elio apját kívánja közelebbről bemutatni, aki a folytatásban éppen elvált, és Firenzéből Rómába utazik, hogy meglátogassa fiát, akiből időközben sikeres zongoraművész lett. A vonaton azonban megismerkedik valakivel, és ez a találkozás alapjaiban változtatja meg az életét. Elio hamarosan Párizsba költözik, ahol újabb szerelmi kalandban lesz része. Első szerelme, Oliver pedig – akiből időközben elismert egyetemi professzor és családos ember lett – hirtelen azon kezd gondolkodni, hogy vissza kéne térnie Európába. 
A folytatás érkezése egyelőre nem jelenti azt, hogy újabb filmet is terveznének belőle. A Szólíts a neveden Oliverét játszó Armie Hammer nemrég nyilatkozta egy interjúban, hogy szerinte egy újabb rész nem tudna felérni az elsőhöz, és a folytatás csak csalódást okozna. Mindennek ellenére azonban a rendező, Luca Guadagnino már többször beszélt arról, hogy őt érdekelné, hová vezet Oliver és Elio története, és akár egy trilógiát is el tudna képzelni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?