Komolyan és könnyedén

A Pozsonyi Kulturális Nyár zenei kínálatával is igyekszik színesebbé tenni a főváros nyári kulturális életét. A júliusi hangversenyek közül csemegézünk.
A Bratislava PROMS 2007 elnevezésű zenei ciklusban cseh művészek fellépésével kedveskednek a rendezők.

A Pozsonyi Kulturális Nyár zenei kínálatával is igyekszik színesebbé tenni a főváros nyári kulturális életét. A júliusi hangversenyek közül csemegézünk.

A Bratislava PROMS 2007 elnevezésű zenei ciklusban cseh művészek fellépésével kedveskednek a rendezők. 20-án tartják a Dvořák-éj, 21-én pedig a Hollywoodi éj című hangversenyt: mindkét alkalommal a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar játszik, az első este Libor Pešek, a második este pedig Marcello Rota olasz dirigens vezényletével. 22-én műfajváltás történik: a Dzsesszéjszaka című koncert jó hangulatáról Kryštof Marek és a www.band.cz gondoskodik. A cseh zenészek minden este 20 órától várják az érdeklődőket a Fő térre (a belépés ingyenes).

Nem ingyenes viszont Black és a Dog Tail Soup fellépése az Óvárosháza udvarán 24-én 20 órától. A liverpooli születésű Colin Vearncombe, alias Black a nyolcvanas évek nagy popsztárja, aki a Wonderful Life című dallal vált világhírűvé. Pozsonyi koncertjére az ír zenészekből álló Dog Tail Soup együttessel érkezik.

Bach előtt tisztelegnek az evangélikus kistemplomban 19-én 20 órától a Hommage a Bach 2007 című hangversennyel, melyen Ivana Pristašová és Igor Karško hegedűművészek játszanak egyebek közt Johann Sebastian Bach, Giacinto Scelsi és Alfred Schnittke műveiből.

A Pozsonyi Kulturális Nyár Dzsessz a torony alatt című zenei ciklusában ebben a hónapban 18-án a Juraj Griglák & Company látja vendégül Marcel Palondert és Anita Soult, 25-ére pedig a Dodo Šošoka Jazz Trio hívta meg a lengyel Piotr Baront. Megelőlegezünk egy augusztusi hangversenyt is ebből a ciklusból: 1-jén a magyar népzenei hagyományokra épülő, jazz és szabad zenei hatásokon átszűrt világzenét játszó Bágyi Balázs Quartet koncertezik a torony alatt. A koncertek helyszíne az Óvárosháza udvara, kezdési időpontjuk pedig 20 óra. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?