Komáromi Nyár 2002

Komárom. A Komáromi Nyár 2002 rendezvénysorozat keretében hétről hétre más-más műfaj kedvelőinek kínálnak szórakozási lehetőséget a szervezők. Július első hétvégéjén a Jókai Színház művészei operettelőadását tekinthették meg az érdeklődők, július 12-én pedig Benkő Zsolt adott dzsesszkoncertet a városban. Július 19.

Komárom. A Komáromi Nyár 2002 rendezvénysorozat keretében hétről hétre más-más műfaj kedvelőinek kínálnak szórakozási lehetőséget a szervezők. Július első hétvégéjén a Jókai Színház művészei operettelőadását tekinthették meg az érdeklődők, július 12-én pedig Benkő Zsolt adott dzsesszkoncertet a városban. Július 19. és 21. között tartják az immár hagyományos Nemzetközi Fúvósfesztivált, amelyen olasz, német, magyar és hazai művészek lépnek fel, köztük a komáromi Vidám Fiúk együttes. A fesztivál keretében 20-án délután öt órától az Európa Udvarban adnak koncertet a zenekarok, amelyre ingyenes a belépés. Nem először találkozhat a komáromi közönség Bolek Polívka Klauniky Színházával. A tavaly nagy sikert aratott társulat július 25-én tart újabb bemutatót, A művészet süket kiáltása címmel. Az utolsó júliusi hétvége a népzene, a néptánc kedvelőinek ünnepe lesz: a Hagyomány Alap, valamint az Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes július 26-án és 27-én rendezi meg a Sokadalom Csallóköztől Bodrogközig elnevezésű programsorozatát. A két nap során fellép többek között a zselízi Kincső és a komáromi Pihegő gyermek-néptáncegyüttes, a Feszty Árpád Néptáncegyüttes, az Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes, valamint több hagyományőrző szólótáncos. Lesz kirakodóvásár és kézműves-foglalkozás, táncház és népzenei koncert, továbbá mesemondók és bábcsoportok szórakoztatják a közönséget. Augusztus 8-án az Európa Udvarban ütőhangszereken játszó magyarországi művészek afrikai zenével szórakoztatják a közönséget, végül augusztus 24-én Nyár Zár címmel könnyűzenei fesztiválra kerül sor, amelyen fiatal zenészek lépnek fel.

A helyi zeneiskola tanárainak szervezésében és közreműködésével július 29-étől mesterkurzus zajlik a városban, neves hazai és külföldi tanárok oktatják majd az ország különböző pontjáról érkező fiatal tehetségeket. A rendezvény záróakkordjaként a résztvevők és oktatóik augusztus 3-án adnak koncertet a Tiszti Pavilon dísztermében.

Varga Anna, a Komáromi Nyár egyik fő szervezője, a Városi Művelődési Központ igazgatója elmondta, a változatos, színvonalas programok ellenére elég nehéz megszólítani a hazai közönséget. Ennek egyrészt az az oka, hogy sokan nyári szabadságukat töltik, másrészt a városban kora tavasztól rengeteg kulturális rendezvény zajlik. Ennek ellenére úgy gondolja, nyáron is lehetőséget kell kínálni a szórakozni vágyóknak, és természetesen számítanak a városban üdülő turisták érdeklődésére is. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?