Kísérleti est négy felvonásban az NFG-ben

Dunaszerdahely |

<p>Ma este kísérletező kedvű filmeseket láthatnak, illetve zenészeket hallhatnak az NFG klubba látogatók a Bratislava Experimental elnevezésű esten.</p>

21 órától a 60 perces SKICA dokumentumot vetítik, amely a pozsonyi képzőművészeti főiskola 12 elsőéves hallgatóját mutatja be. Rövid profilokon keresztül betekintést nyerünk a művészpalánták világába. Andrea Kopecká és Michaela Kučová, a dokumentumfilm kiötlői és megvalósítói személyesen konferálják fel filmjüket.
A SKICA film 12 dalrészletet tartalmaz; többnyire szlovákiai formációk zenéjét használták fel hozzá, például a pozsonyi Pjoni & Ink Midget párosét. E duó igazi jelenség, tagjai – Jonatán Pastirčák és Adam Matej – alig 18 évesek, de már évek óta az underground zenei élet megkerülhetetlen figurái. Eleinte hagyományos hangszereken játszottak Tucan név alatt, majd átpártoltak a számítógépekhez és különféle elektromos kütyükhöz. Zenéjük nem tartozik a könnyen emészthető kategóriába, ám annál érdekesebb. Az NFG-ben először saját szerzeményeiket adják elő, később dj szettet is hallhatnak tőlük, mindkét produkcióhoz VJ ToolKid asszisztál mint projekciófelelős.
Negyedik felvonásként a vágsellyei születésű, de már hosszú ideje Pozsonyban élő és alkotó Martin Krajčír alias Isobutane producer ad ízelítőt IDM és shoegaze stílusú trackjeiből. A 24 éves fiatalember a The Ills nevű postrock/shoegaze banda gitárosa és frontembere, s csupán hébe-hóba vállal szólófellépést, ezért is lesz különleges a jelenléte az NFG klubban. (mv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?