Kínos pillanatok Nicole Kidman ünnepségén

Újabb elismerésben részesült Nicole Kidman: pénteken a 18. American Cinematheque-díjat vehette át Adrien Brody kezéből. A kihívásokat kedvelő színésznő sikereiért a rendezőknek mondott köszönetet, de néhány kínos pillanatot is át kellett élnie az egyébként jó hangulatú esten.

Újabb elismerésben részesült Nicole Kidman: pénteken a 18. American Cinematheque-díjat vehette át Adrien Brody kezéből. A kihívásokat kedvelő színésznő sikereiért a rendezőknek mondott köszönetet, de néhány kínos pillanatot is át kellett élnie az egyébként jó hangulatú esten.

A kellemetlen helyzet akkor állt elő, amikor a Beverly Hiltonban rendezett vacsorán Kidman a Tágra zárt szemekben nyújtott teljesítményének illusztrálására a film erősen szexuális töltetű részletét vetítették – mindez annak ellenére esett így, hogy a Hollywood Reporter szerint Kidman külön kérte a szervezőket, hogy diszkrécióval válogassanak, mert az ünnepségen gyermekei, Isabella és Connor is jelen lesznek. A választás valamiért mégis Kidman és Cruise egy forró jelenetére esett, ezért Isabellát és Connort gyorsan kivezették a teremből.

Kidman a ceremónián egyébként a „filmes családjá”-nak nevezte rendezőit, köztük Baz Luhrmannt (Moulin Rouge), Stephen Daldryt (Az órák), Robert Bentont (The Human Stain) és Anthony Minghellát (Cold Mountain), és erre vélhetően nem csupán az késztette, hogy az illetők egy asztalnál ültek vele, hanem az is, hogy részben nekik köszönheti rendkívüli művészi fejlődését és azt a szakmai elismertséget, amelyet az utóbbi néhány évben vívott ki magának. A Cold Mountain kivételével már bemutatott fenti filmek vagy a Tágra zárt szemek és a Dogville után ugyanis Kidmant ma már azok is nagy színésznőnek tartják, akik korábban csak Tom Cruise (volt) feleségét látták benne.

„Büszke vagyok rá, hogy megtaláltuk egymást a látnokokkal, és hogy képességeimmel szolgálhattam őket” – mondta Kidman, akit régi barátnője, Naomi Watts ekképpen méltatott: „A közönségből a legmélyebb érzelmeket váltod ki, a színészek árgus szemekkel figyelnek, hogy tanuljanak és lopjanak tőled, a rendezők párbajt vívnak érted, a producerek pedig térden állva könyörögnek, hogy igent mondj nekik.”

Sydney Pollack, akivel Kidman a Tágra zárt szemekben játszott együtt, a színésznő bátor alakítását dicsérte, és hangsúlyozta: Kidmant Stanley Kubrick is csodálta, és megjósolta, hogy a film az ausztrál színésznő művészi kiteljesedésének kezdete. „Nicole valóban kivirágzott, és ez a mai ünnepség is rendkívüli teljesítményének elismerését szolgálja” – fejtegette Pollack az egybegyűlteknek, többek közt a Miramax főnökének, Harvey Weinsteinnek, Matt Dillonnak, Michael Keatonnak, Natalie Portmannek és Chloe Sevignynek. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?