Kate Bush régi dala újra a csúcson

yy

A toplista élére ugrott egy közel negyvenéves dal, miután szerepelt a Stranger Things című Netflix-sorozatban. Két nappal a negyedik évad premierje után már vezette az iTunes-listát Kate Bush brit énekesnő Running Up That Hill című száma.

A dallal akkor találkozunk először, amikor az egyik fontos szereplő, Max az iskola folyosóján sétálva ezt hallgatja. Később még fontosabb szerepe lesz a történetben, de erről többet természetesen nem árulunk el.

A Running Up That Hill Kate Bush jelentős szakmai sikert aratott 1985-ös Hounds of Love című albumán jelent meg. Akkor Billboard-lista 30. helyéig jutott. A 90-es évek elején a Music Television gyakran leadta a dalhoz készült remek videóklipet, így benne maradt a köztudatban. Készült belőle remix is, amely elhangzott a londoni olimpia záróceremóniáján. 2003-ban a Placebo rockzenekar dolgozta fel, azt a verziót koncerteken is gyakran játszották, és az Orange County című sorozatban is hallható volt.

A Stranger Things 4. évadának teljes soundtrackje népszerű, az album az iTunes lista 6. helyén áll.

Ujszó videó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?