Kamuzsaruk: Leó és tonhal

<p>Menő kopók (Highsmith – Samuel L. Jackson, Danson – Dwayne „The Rock” Johnson) zúzzák szét New York utcáit a bűn nyomában loholva. A nagyvárosi cowboyok nem ismernek lehetetlent, felszántják a flasztert is, frankó egysorosokkal és golyózáporral osztják az ellent. (Utca)kőkemények.</p>

Danson és Highsmith azonban immáron halott. Bevégezték. Talán egy Spin-off erejéig feltámadnak majd, addig azonban utódokért kiált a Nagy Alma, a bűnüldözés tátongó űrét be kell tölteni. Számos páros igényelné az ászok megüresedett posztját, Allen (Will Ferrell) viszont a legkevésbé sem. Az aktanyaló az íróasztala mögül sem szívesen lépne ki, mellé osztott kollégája (Mark Wahlberg), a nyilvánosan megszégyenített fakabát viszont ég a bizonyítási vágytól: „Páva vagyok! Engedjétek, hogy repüljek!” Színre lép a Deó-duó.

Mondanom sem kell, feje tetejére áll(ítják) a Metropolisz(t)… Az Apatow-garnitúrának és a „Frat Pack” falkavezérének jóvoltából. Adam McKay (Taplógáz, Tesó-tusa), a „szellempárduc” hónalja alatt bontakozó Pancser Police című zsaruparódia üdítő színfoltja a szubzsánernek. Idétlen, életidegen karakterei „színvonalas aljahumorral” szolgálnak és védenek. Karikaturisztikus, stilizált (akció)szcénái rögzült konvenciókat bombáznak szét.

Mindez csupán százmilliós pazarlás? Ízléstelen, túlzásoktól sem mentes akció/vígjáték? Meglehet. Nyomába sem ér a Vaskabátoknak, viszont kenterbe veri Néma Bob (Kevin Smith) „hommage-masszáját”, melyet az év kacagtató opusának szántak. A „másik” két kopper párosa működőképesebb. Az alkotók szándéka sem izzadtságszagú, mely szerint szimbolizálják azon figurákat is, akiket sosem láthatunk buddy-filmekben. Óda a háttérmunkásokhoz!

A képi gondolatokhoz pompásan passzolnak a nagyszerű nóták (Rage Against the Machine, Foo Fighters…), a végefőcím pedig telitalálat! Érdemes végigülni stílusos képsorait, segíthetik a látottak emésztését. Hőseinket sem mellőzzük túl sokáig, hamarosan érkezik a mozikba a Megamind és a The Fighter. (Kaszás Dávid)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?