Jön a Jalla! Jalla!

Az Európai film III. elnevezésű program részeként csütörtöktől a hazai mozik is vetítik Josef Fares Jalla! Jalla! című filmjét, amelynek szlovákiai premierjét a III. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon tartották.

Az Európai film III. elnevezésű program részeként csütörtöktől a hazai mozik is vetítik Josef Fares Jalla! Jalla! című filmjét, amelynek szlovákiai premierjét a III. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon tartották. A svéd filmet a pozsonyi szemlén az első és másodfilmes rendezők mozgóképeinek versenyében vetítették, s elnyerte a közönségdíjat.

Josef Fares 1977-ben született Libanonban, s családjával 1987-ben költözött Svédországba. Első filmjét, a Jalla! Jallát! a svéd filmművészeti akadémia tavaly beválasztotta a három legjobb svéd film közé.

Fares vígjátéka két húszéves fiú, a svéd Mans és egy Svédországban élő népes arab család fia, Roro sorsába, mindennapjaiba pillant be. A két fiú ugyanannál a parkgondozó vállalatnál dolgozik: munkájuk, hogy avart gereblyézzenek, és öszszegyűjtsék a kutyakakit. Nem különösebben rajonganak a pénzszerzésnek ezért a formájáért, de úgy gondolják, ha ez jutott nekik, ezt kell elfogadniuk, hiszen az élet egy csodálatos kaland. Munka után mindkettőjüket várja a barátnője, és élvezik a szerelmet. Amíg szerelmi életükben nem merülnek fel váratlan gondok. Mans csődöt mond az ágyban, Roro pedig hiába imádja svéd barátnőjét, családja közli vele, hogy már választottak neki menyasszonyt, egy libanoni lányt, és már az esküvő napját is kitűzték.

A III. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott opusok közül jővő év januárjában további mozgóképeket is műsorra tűznek a hazai mozik az Európai film III. elnevezésű programban. Láthatjuk majd a pozsonyi szemle Premierfilmek szekciójában vetített Roberto Succo című francia–svájci produkciót, Cédric Kahn rendezését, valamint az ugyanebben a szekcióban vetített Zongoratanárnőt, amely francia-osztrák koprodukcióban készült. Rendezője Michael Haneke. A Zongoratanárnő, amelynek a pozsonyi fesztiválon nagy közönségsikere volt, megkapta az idei cannes-i filmfesztivál nagydíját, főszereplői, Isabelle Huppert és Benoit Magimel pedig a legjobb színésznőnek és a legjobb színésznek járó díjat vehették át Cannes-ban. (tallósi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?