Jól fialnak az üres üvegek

Múlt héten csütörtökön mutatták be a hazai mozik az Oscar-díjas Jan Svěrák legújabb alkotását, Az üvegvisszaváltót, amely megdöntötte a Csehszlovákia különválása óta nálunk bemutatott cseh filmek indulási rekordját. A cseh vígjátékra az indulási hét végén 12 797 néző váltott jegyet.

Múlt héten csütörtökön mutatták be a hazai mozik az Oscar-díjas Jan Svěrák legújabb alkotását, Az üvegvisszaváltót, amely megdöntötte a Csehszlovákia különválása óta nálunk bemutatott cseh filmek indulási rekordját. A cseh vígjátékra az indulási hét végén 12 797 néző váltott jegyet. A forgalmazó által összesített nézettségi lista top tízesében a második helyet foglalta el 10 242 nézővel a Raftingolók. A harmadik helyre ugyancsak Svěrák-opus került, a Sötétkék világ, amelyet annak idején 7 625-en tekintettek meg. Az Oscar-díjas Jiří Menzel több mint tízéves kihagyás után forgatott filmje, az Őfelsége pincére voltam 7 280 nézővel lecsúszott a dobogós helyekről, negyedikként végzett. Ezt a Pupendo – Irány a tenger című Jan Hřebejk-mozi követi 7 001 nézettségi indexszel. A sort a Post Coitum (5 258), a Társasutazás (4 696), a Hogyan szelídítsünk krokodilokat? (4 136) és a Snowboardozók (4 104) folytatja, majd 3 530 nézővel a Felforgató rock zárja a listát.

Az üvegvisszaváltó egy nosztalgikus történet arról, hogyan éljünk tartalmas és teljes életet nyugdíjazásunk után. (tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?