Új verzió készül az Üvöltő szelekből

dd

Margot Robbie és Jacob Elordi főszereplésével készül Emily Brontë korszakos regénye, az Üvöltő szelek legújabb feldolgozása.

A két színész a közismert regény főszereplőit, Catherine Earnshaw-t és Heathcliffet alakítja majd, az adaptációt az Elordi főszereplésével készült, tavaly a Saltburnt is jegyző Oscar-díjas rendező és forgatókönyvíró, Emerald Fennell készíti. 

Margot Robbie a Saltburnnek és a 2020-as Ígéretes fiatal nőnek is producere volt, ami öt Oscar-jelölést gyűjtött be, és megkapta a legjobb eredeti forgatókönyvért járó díjat. Szerepet azonban először vállal Fennell-filmben a színésznő, aki jelenleg terhessége utolsó szakaszában jár. A forgatás a tervek szerint 2025-ben indulhat el Angliában.

A szereplőválasztás finoman szólva sem nyűgözött le mindenkit. Több kritikus is nemtetszését fejezte ki a hír kapcsán, az 1847-es regényében ugyanis Catherine-nel tizenéves lányként találkozunk, Heathcliffet, a talált gyermeket pedig „sötét bőrűnek” írta le a szerző.

„Fehér Heathcliff és 34 éves Cathy, ráadásul mindketten úgy néznek ki, mintha az Instagramon lenne a helyük” – írta Gavia Baker-Whitelaw filmkritikus. A Collider szerkesztője, Maggie Boccella szerint „fájdalmasan nyilvánvaló, hogy Fennellt valójában nem érdeklik az Üvöltő szelek témái. Ő csak egy drámát akar megkínzott szerelmesekkel, és olyan címmel, ami beülteti az embereket a moziba. Mintha a legutóbbi két filmje nem tette volna még elég nyilvánvalóvá ezt a sekélyességet”. Clarisse Loughrey, az Independent filmkritikusa pedig feltette a kérdést: „Olvasta egyáltalán valaki a könyvet, mielőtt erről döntött?

A rendkívül népszerű regény az évek során számos adaptációt kapott, William Wyler például 1939-ben, Andrea Arnold pedig 2011-ben készített belőle filmet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?