A palásti csapat edzője: „Minket nem ver meg senki a ligában, hacsak magunkat nem verjük megˮ

foci
Palást |

Hét mérkőzés, hét győzelem, 38:7-es gólarány. Pazar rajtot vett a palásti csapat a lévai területi labdarúgó-bajnokság VIII. ligájában.

A palásti csapat már tavaly is jó szezont futott a lévai területi bajnokság másodosztályában, de akkor nem volt esélye az aranyéremre, mert a páratlan menetelést bemutató, 24 meccsből 24-et megnyerő garamkálnaiak mögött a 2. helyen végzett.

Úgy tűnik, idén egyelőre nincs ellenfele a palástiaknak, akik eddig hétből hét mérkőzést megnyertek, ebből ötöt idegenben. Domináns és látványos futballt játszanak, volt már 9:0-s, 8:0-s és 8:1-es győzelmük is.

„Volt egy gyenge felkészülésünk, ahol csak 8-10 hazai játékossal kezdtünk, és közben kapust is kellett keresnünk. Végül egy mezőnyjátékost kellett kapuba állítanom, aki olyan szinten helytállt, hogy a legtöbb kapus a járásban megemelhetné a kalapját előtte. Struhár Marekról van szó, aki idén próbálta ki először ezt a posztot. Mellette van még egy kapusunk, Christopher Csala, aki szintén nagy segítség számunkra. Van egy fantasztikus kollektívánk, ahol bárki tűzbe tenné a kezét a másikért. A pályán és a pályán kívül, a hétköznapi munkában is sokat segítünk egymásnak. A srácok eddig nem igazán hitték el, hogy meg tudnak verni bárkit, pedig így van. Nem is edzőre, hanem egy motivátorra volt szükségük, én inkább így nevezném magam. Most már szerintem eljutottunk arra a szintre, hogy ha magunkat nem verjük meg, akkor minket nem ver meg senki ebben a ligában. Meccsenként harminc helyzettel dolgozunk, csak szeretünk az ellenfél kapusából istent csinálni – árulta el lapunknak Püspöky István, a palásti csapat trénere, akinek csupa helyi játékos áll rendelkezésére, ipolyságiként éppen ő a kakukktojás. – Hetente egyszer, tízen-tizenketten edzünk. Most már járnak velünk fiatalabb helyi srácok is, de őket még féltik a szülők, nem engedik játszani őket. Kapusaink mellett vannak további kulcsfiguráink is, mint a meccsről meccsre fejlődő Križan Dávid, vagy csapatkapitányunk, Heimlich Csaba, aki évek óta húzza előre a csapatot, vagy elöl Marek Dankovič, aki egy sokkal magasabb osztályba való csatár, de műszakokra dolgozik és nincs lehetősége edzeni.ˮ

A fiatalokra azért is lenne szüksége a csapatnak, mert a palástiak kerete az elmúlt hetekben alaposan megfogyatkozott. „A szezon elején huszonketten kezdtünk, mostanra tizenhárman maradtunk. Az utóbbi fordulókban az volt a feladatom, hogy már szerdán elkezdjem összeszedni a csapatot. Megtalált minket a Covid, a betegségek, a gerincsérv. A legutóbbi eredményünkön már ennek a hatása érződött, mert a Bory ellen idegenben csak 3:2-re nyertünk. Ott Struhár kapusunk bemutatott egy akkora védést, hogy egy helyszínen lévő II. ligás kapus azt mondta, ő nem fogta volna meg. Aki látta az összeállításunkat a Bory elleni mérkőzés előtt, biztosan leírt minket, de mi így is megmutattuk, milyen erősek vagyunk. Ha a meccs előtt kijelentjük, hogy győzünk, akkor az úgy leszˮ – nyomatékosította Püspöky István, aki játékosai példás hozzáállásáról is beszélt: elmondása szerint vannak, akik Pozsonyból jönnek haza játszani saját költségen, és van, aki mindig hozza az egész családját. „Nagyon együtt vagyunk és élünk-halunk egymásértˮ – mondta.

Az eddigi eredmények valóban azt sugallják, hogy a palástiak végigverik a mezőnyt, a hétvégén viszont az eddigi legnagyobb próbatétel vár rájuk, ugyanis vasárnap 15 órakor a 2. helyen álló Žemberovce csapatát fogadják. „Sajnos a község anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy felsőbb osztályba lépjünk. Emiatt ugyan még nem mondunk le a feljutásról, de más szempontból is nehéz dolgunk van, hiszen ahhoz ificsapatot is kellene csinálnunk. A nagytúri csapatban játszik 5-6 itteni srác, szóval megvan rá az állományunk, csak kéne valaki, aki foglalkozik velükˮ – tette hozzá az edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?