Jó volt az idei Klikk

Semmit sem változott az a csodás hangulat, mely a Klikk fesztiválokat a kezdetek óta jellemzi. Az idén is több ezren látogattak ki az „érsekújvári Szigetre”, és végig nyugodt, kellemes körülmények között élvezhették a háromnapos együttlétet.

Mikey Dred, a jamaicai reggae király mestere a közönséggel való bánásmódnak (TASR-felvétel) Semmit sem változott az a csodás hangulat, mely a Klikk fesztiválokat a kezdetek óta jellemzi. Az idén is több ezren látogattak ki az „érsekújvári Szigetre”, és végig nyugodt, kellemes körülmények között élvezhették a háromnapos együttlétet. S bár az első nap még csak amolyan bemelegítőnek számított, a Chiki Liki Tu-a és a Rómeó Vérzik gondoskodott róla, hogy a rajongók jól szórakozzanak. Pénteken már minden a régi fesztiválokat idézte azok összes elemével: alkoholmámorban úszó rockerek, füves cigitől illatozó rasztás figurák, üres papírpoharakat szedegető csövesek. Épp ezek a söröspoharak jelentették sokak számára a fesztivál legpozitívabb meglepetését, hisz az utolsó nap öt üres pohárért sörjegyet osztogattak a szervezők. Sajnos, csütörtök délelőttre a rendezők semmiféle programmal nem készültek, ami kár, mert az unatkozó emberek biztos nézősereget jelenthettek volna bármilyen performance-hoz vagy amatőr színház előadásához. Erről évről évre valahogy mindig elfeledkeznek. Délután ismét a zenéé volt a főszerep, ebéd után már a főszínpad is üzemelt, rajta olyan előadókkal, mint az ötéves David Hodek, aki saját zenekarával ejtette ámulatba a közönséget. Fiatal kora ellenére óriási elánnal püfölte a bőröket, s tette ezt mosolyogva, élvezve a muzsikát. S hogy a csoda teljes legyen, egy Santana-szerzemény erejéig, csatlakozott hozzá vele egykorú barátja is, ő basszusgitáron bűvölte el a tátott szájjal figyelő jó népet.

Szerencsére a szervezők elálltak attól az ötletüktől, mely szerint egyszerre csak egy színpadon szólt volna a zene, így a Deja vu klub is teljes értékű műsorral mutatkozott be Újvárban. Nem kis siker, hogy a dzsessz is teret hódított magának a fiatalok körében, akik végigtáncolták az egész koncertet. A nagyszínpadon Jana Kirschner fellépése után a csehországi Šum svištu adott parádés show-elemekkel tarkított bemutatót a zene és a szórakoztatás művészetéből. És mivel az éjjel működő diszkósátor is halkabban üzemelt, mint első nap, a fesztivál közönsége erőt gyűjthetett a harmadik, legnagyobb neveket felsorakoztató nap előtt.

A szombat rövid esővel indult, ami jótékonyan hatott a kisszínpad előtti porfelhőre. A kora délután fellépő amatőr zenekarok után a reggae zene vette át a szót. A magyarországi Ladánybene 27 után a hazai Polemic hozta tűzbe a rajongókat, felkészítve őket a jamaicai sztár, Mikey Dred fogadására. A reggae király kilenctagú zenekarával tisztelte meg a Klikk közönségét. A koncert az első pillanattól kezdve láthatóan mindkét fél számára jó hangulatban zajlott. Mikey, aki igazi mestere a közönséggel való bánásmódnak, végig kezében tartotta a show-t, irányítva annak minden pillanatát. A koncert után kevesen gondolták volna, hogy az izlandi Mezzoforte, aki eddig a nagy ismeretlent jelentette a fesztiválozók számára, képes ezt a már fokozhatatlannak tűnő hangulatot még magasabb fordulatszámra emelni. Pedig ez történt. Az izlandiak a színpadra lépésüktől kezdve megfogták az embereket, a hangulat pedig egyre csak fokozódott, és mire elértek legnagyobb slágerük, a Garden Party melódiáihoz a szépszámú tömeg már a tenyerükből evett. Zenéjük, mely a dzsessz és a funky elemeit ötvözi, végleg az újváriak szívébe költözött.

Mindent összevetve jó volt az idei Kozel Klikkfest. A legtöbb látogató elégedetten térhetett haza, azzal a tudattal, hogy még mindig érdemes évente pár napot a Klikknek szentelni. Jövőre ugyanitt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?