Indul a legerősebb

<p>Még háromnegyed év sem telt el a magyar X-Faktor &bdquo;eddigi legerősebb&rdquo; sorozata óta, s a &bdquo;színpadra termett tehetségek&rdquo; közül már csak a győztes és a harmadik helyezett van jelen a zenei életben. Hát igen, hol van már a tavalyi hó?! Holnap jön az &bdquo;eddigi legerősebb&rdquo; széria első élő show-ja.</p>

A tavalyi döntős mezőnyből Oláh Gergő és Csobot Adél mellett néhánynak még akad egy-két fellépése. Jimmy fiát is hívják, eldalol néhány slágert a zenetörténetből és egy-két számot a 2010-es CD-jéről. Ha valóban nagy és megkerülhetetlen tehetség volna – ami elmondható az eltűnőben levő társairól is –, már az új, saját dalait játszaná a rádió, és az albumeladási lista élmezőnyében tanyázna az új nagylemezével. Ez azonban olyan cél, amelyet egyre kevesebb tehetségkutatós ér el. A Megasztár 2003 őszén indult első sorozatának tizenkét döntőse közül kilencnek készült CD-je, s mindössze ketten maradtak saját sláger nélkül. Meggyőződésem, hogy az átlagos zenehallgató abból a műsorból több szereplőre emlékszik, mint az X-Faktor tavalyi, harmadik szériájából. Azóta eltelt közel tíz év, mondhatnánk, már új szelek fújnak, a zeneipar átalakulóban van, a piac folyamatosan szűkül, miközben a kínálat egyre nagyobb. Mégsem természetes az, hogy a műsorban agyondicsért, agyonsztárolt szereplők többsége a tévét elhagyva alig ér el valamit a zenei életben, és mások slágereivel jár fellépni. Azt is csak ideig-óráig, amíg le nem váltják az újak. Abban nincs semmi kivetnivaló, hogy a mentorok mindig az aktuális sorozatot nevezik az addigi legerősebbnek, hiszen az X-Faktor termék, amit el kell adni, amihez nézőket kell szerezni, ahol a kisebb-nagyobb füllentések, csalások nem büntetendők. Hogy növeljék a nézettséget, olyan szereplőkre van szükség, akik nemcsak a fő műsorban, hanem a tévécsatorna egyéb műsoraiban és a bulvársajtóban is eladhatók, akikre épülhet pár címlapsztori. Ebből kiindulva egyértelmű volt, hogy Geszti Péter a huszonöt éven felüliek közül azt a csajt választja, akinek pornós múlja van, valamint Bach Szilvia lányát és a sorozatszínészt, Bözsi mama unokáját. Az első felmérések alapján Danics Dóra a legesélyesebb a győzelemre, Bozsek Márk a kettes, a Csillag születikben ismertté vált Szabó Ádám a hármas számú favorit. Rájuk lehet szórakoztató műsort építeni. Zenei pályát már nem nagyon, de az a tévét nem érdekli. Kellenek a szépfiúk alkotta csapatok is. Igaz, ezek most sem jutnak messzire, és a műsor után talán fel is oszlanak, ahogy az előzőek többsége. Holnap tehát újra indul az őrület, lesz miről beszélni, kritizálhatjuk a szavazókat, mentorokat. A zenei tehetségkutatókat az emberek többsége ma már valóságshow-ként kezeli, és ez így van rendjén. Ha pedig egy-két olyan tehetség is feltűnik, aki gazdagítja a zenei életet, még a zenerajongók is jól járnak.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?