Húsvét másnapja

Minden évben, ahogy közeledik a húsvét, eszembe jut ez a kis történet. Mifelénk úgy tartják, vagy éppenséggel úgy tartották, hogy húsvét másnapján, vagyis kedden a lányok-aszszonyok igyekeznek visszaadni az előző napon kapott vizes sérelmeket a legényeknek.

Minden évben, ahogy közeledik a húsvét, eszembe jut ez a kis történet. Mifelénk úgy tartják, vagy éppenséggel úgy tartották, hogy húsvét másnapján, vagyis kedden a lányok-aszszonyok igyekeznek visszaadni az előző napon kapott vizes sérelmeket a legényeknek. Mint ifjú házasember húsvéthétfőn nemcsak a nejem úszott a sok kútvíztől, hanem a szomszédasszony, a rokonság, a barátaim lányai, aszszonyai is. Valahogy mindig azt éreztem, hogy akiket úgy istenigazából meg szoktam öntözni, el is várták az igazi, a valódi locsolást. Akkoriban egy kicsit büszke is voltam erre a szokásomra, de egyszer majdnem ráfizettem. Az egyik ilyen húsvéthétfőn egy kicsit talán túllőhettem a célon. Meglehet, hogy több víz volt a kannákban, mint máskor. Meglehet. Nos, másnap, tehát húsvét utáni kedden feledve már a tegnapi napot is, éppen indultam munkába, mikor véletlenül észrevettem a nagy készülődést. A kedves feleségem, a szomszédasszony és az unokanővérem elálltak minden kivezető utat, mégpedig bögrékkel, kannákkal felfegyverkezve. Nem volt irigylésre méltó a helyzetem. Megkergettek néhányszor, de nem sikerült a tervük, végül beszorítottak a fürdőszobába. Na, onnan aztán se ki, se be. A harcias amazonok büszkén őrizték az ajtót. Majd csak elkapnak, gondolták, innen már nincs menekvés. Ám engem sem ejtettek a fejemre, találtam lehetőséget. A WC ablaka. Még jó, hogy vékony gyerek voltam, nem okozott gondot a fel- és kimászás. A leereszkedés viszont egy kicsit kínos volt. Két és fél méteres magasság, kapaszkodás a semmiben, és a szomszédok furcsa tekintete... Végül is átvészeltem. Nem szóltam senkinek, mosolyogva mentem munkába. Várhatsz babám, elvárhatsz! Találkozunk estére. Este azonban újból meg kellett tennem ugyanazt az utat, annyi kis különbséggel, hogy akkor meg visszafele. Az ajtó ugyanis be volt zárva. Belülről. De kiálltam a próbát. Hát, ilyen volt egyszer, valamikor a 70-es években egy húsvétkeddem. Azóta csak kölnivízzel közelítek a hölgyekhez, azzal is módjával. A valódi húsvéti locsolást azonban a fiam folytatja – úgyhogy, jaj nektek, lányok, asszonyok!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?