Kultúra

Húsvét a tévében

Nagypénteken a tévénézők a zalaegerszegi református istentiszteletbe kapcsolódhatnak be (Duna 10.00), a rádióhallgatók pedig a Fejér megyei Pusztavámról hallhatnak evangélikus istentiszteletet (Kossuth rádió, 10.04).
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2015. április 3. 10:13

Este a nézők gondolatban együtt járhatják végig Ferenc pápával a Via crucist, a keresztutat a római Colosseumban (Duna, 21.00).
 
A Passió című film híven adja vissza nagypéntek misztériumát. Mel Gibson 2004-ben készült alkotása a bemutatásakor vitákat váltott ki, és megosztotta a közönséget. A hívő katolikus rendező – a korábbi Jézus-filmektől eltérően – nagyfokú realizmussal ábrázolta a Megváltó szenvedését (Duna, 22.35).
Nagyszombaton délben Csíkszentlélekre látogathatunk, s a XV. században épült templomból hallhatjuk a kerepelést. A különleges hang forrása: a tüskés fahengerre feszülő kalapácsfejes fanyelvek a henger forgatása nyomán, a deszkaszekrény tetején puskaropogásszerűen csapódnak (Kossuth rádió, 12.00). Járai Judit műsorában, a Világórában több anyag is foglalkozik a húsvéttal; a műsor a Vatikánba és a Szentföldre is elzarándokol (Kossuth rádió, 14.06). A világ legszebb története című film a megváltó életét beszéli el, a három napkeleti bölcs betlehemi látogatásától kezdve a keresztre feszítéséig és a feltámadásig. Az 1965- ben készült látványos amerikai filmeposzban George Stevens író-rendező Jézus szerepét a svéd Max von Sydow-ra bízta, mellette Charlton Heston, José Ferrer, Telly Savalas nevét olvashatjuk a stáblistán (Duna, 19.25).
 
A húsvét vasárnapi evangélikus magazinban a mozgássérült fiatalokkal bemutatott Passiójátékból láthatunk részleteket (Duna, 10.00). Az esztergomi bazilikából közvetített római katolikus szentmisét Erdő Péter bíboros (10.30) celebrálja. Ezt követően Ferenc pápa a római Szent Péter térről húsvéti üzenetét küldi a „a városnak és a világnak” (M1, Duna, Duna World). (MTVA)
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
bankovka

A szlovákiai nők a spóroláshoz, a férfiak a pénz fialtatásához értenek jobban

koronavírus-vakcina

Koronavírus – Több mint tízezer PCR-tesztet végeztek pénteken

Ismét gyülekeznek a parlament épület előtt

Ismét tüntetők gyülekeznek a parlament épület előtt

színház

Tragédiák után egy vérbő komédia

Tokió 2020

Tokió 2020 – Tizenhét új koronavírusos eset

parlament k

Folytatódik a parlament rendkívüli ülése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.