Hulk

Bruce Banner biológus a sejtek regenerálódását, a sebek gyors gyógyulását kutatja. Ám a visszahúzódó tudós maga is lelki sebektől szenved, állandóan fura rémálmok gyötrik holtnak vélt szüleiről, még csinos munkatársnője, Betty közeledését is félszegen fogadja.

Bruce Banner biológus a sejtek regenerálódását, a sebek gyors gyógyulását kutatja. Ám a visszahúzódó tudós maga is lelki sebektől szenved, állandóan fura rémálmok gyötrik holtnak vélt szüleiről, még csinos munkatársnője, Betty közeledését is félszegen fogadja. Aztán egy napon rendkívül különös dolog történik, egy balul sikerült kísérlet során Bruce-t radioaktív sugárzás éri. De ahelyett, hogy meghalna, feltűnően jól érzi magát. Csakhogy valami megváltozott benne. Ezentúl ha feldühítik, hatalmas zöld izomkoloszszussá válik, és senki és semmi sem állhat ellent haragjának...

Bruce nem tud mit kezdeni új énjével, és a rejtélyek nyomába indul. Ki a titokzatos új gondnok a laborban? Lehet, hogy apja mégsem halt meg? Mi állhat édesanyja halálának hátterében? Miért kísértik nyomasztó gyermekkori emlékképek? Ki az, aki a belsejében lüktet, és alig várja, hogy előtörhessen? Vajon hordoz valami olyat a génjeiben, amire a legrosszabb rémálmaiban sem gondolt?

A képregények nagymesterének, Stan Lee-nek (Pókember) talán legfurcsább teremtményét a sok műfajban sikerrel bizonyító Ang Lee (Tigris és sárkány, Jégvihar) álmodta filmvászonra. Szakított az eddigi képregényfilmes hagyományokkal, és a rendkívül látványos trükkök mellett legalább ugyanakkora hangsúlyt fektetett a történet lélektani és érzelmi hátterére, így a Hulk, amellett, hogy szórakoztató, sokszor elgondolkodtató, sőt, néha zavarba ejtően sötét. Lee úgy gondolja, hogy egy ilyen történet a felnőttek számára is hordoz mondanivalót, és ezt meggyőzően bizonyítja remek színészeinek segítségével. Emellett stábjával teljesen egyedi vizuális formát fejlesztett ki filmjéhez: a színek használata, a világítás, a főcímek feliratai, a bravúros vágások, montázsok, osztott képmezők egytől-egyig a képregény műfaja előtt tisztelegnek. (est)

Hulk (The Hulk), amerikai akciófilm 138 perc, 2003, Rendező: Ang Lee, szereplők: Eric Bana, Jennifer Connelly, Sam Elliott, Nick Nolte

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?