Holnapután adják át az eMeRTon-díjakat

Tizennyolc éve hagyomány, hogy a Magyar Rádió Könnyűzenei Produkciós Szerkesztősége odaítéli az előző év kiemelkedő zenei teljesítményeit elismerő eMeRTon-díjakat.

Tizennyolc éve hagyomány, hogy a Magyar Rádió Könnyűzenei Produkciós Szerkesztősége odaítéli az előző év kiemelkedő zenei teljesítményeit elismerő eMeRTon-díjakat. A zsűri ezúttal tizenkét kategóriában hirdetett győztest, a zenészek április negyedikén az Uránia moziban megrendezésre kerülő gálakoncerten vehetik át a díjakat. A kitüntetettek névsora meglepetést okozott, a Magyar Rádió ugyanis az idén elsősorban olyan tehetségek munkásságát ismerte el, akik nem kapnak teret a kereskedelmi rádiókban. A szakemberek a tavalyi eredményeket mérlegelve Az év legjobb énekesnőjének a népdalénekes Lovász Irént, A legjobb énekesnek Bényei Tamást, a Hot Jazz Band vezetőjét választották meg. 2002 felfedezettje a második lemezénél tartó Zanzibar lett. Életműdíjjal ezúttal Vándor Kálmán dalszövegíró munkásságát ismerte el a szakmai zsűri. Az átadóünnepséget a Petőfi Rádió élőben közvetíti, a Magyar Televízió pedig felvételben számol be róla.

A díjazottak listája:

Az év énekesnője: Lovász Irén

Az év énekese: Bényei Tamás (Hot Jazz Band)

Az év musicalénekese: Csengeri Attila

Az év jazzegyüttese: Boheme Ragtime Jazz Band

Az év hangszeres szólistája: Nagy János

Az év folkénekese: Maczkó Mária

Az év folkegyüttese: Kaláka

Az év felfedezettje: Zanzibar

Az év hangmérnöke: Horváth Tamás

Az év zeneszerzője: Fekete Kovács Kornél

Az év szövegírója: Jantyik Zsolt

Életműdíj: Vándor Kálmán

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?