Holnap operettpremier a Tháliában

Kassa. Holnap mutatja be a kassai Thália Színház A mont-martre-i ibolyát, Kálmán Imre operettjét, az újvidéki László Sándor rendezésében.A magyar operett világsiker-szériája Kálmán Imre műveivel kezdődött. A montmartre-i ibolyát 1935-ben mutatták be Budapesten. A mű előélete rendkívül kalandos.

Kassa. Holnap mutatja be a kassai Thália Színház A mont-martre-i ibolyát, Kálmán Imre operettjét, az újvidéki László Sándor rendezésében.

A magyar operett világsiker-szériája Kálmán Imre műveivel kezdődött. A montmartre-i ibolyát 1935-ben mutatták be Budapesten. A mű előélete rendkívül kalandos. 1848-ban jelent meg Párizsban Henri Murgier Bohémek című regénye, ebből született 1896-ban Puccini Bohémélet című világhírű operája, s ennek cselekményét dolgozta fel Kálmán Imre is.

Három jó barát nyomorog fényes tehetséggel egy sötét padlásszobában, Párizs szívében, valamikor a századfordulón. Bohémnek lenni nem kifizetődő dolog, Raoul, a festő, Henry, az író és Florimond, a zeneszerző ezt saját bőrén tapasztalja. Együtt álmodoznak arról, hogy egyszer majd sikeresek és gazdagok lesznek. Egyelőre azonban az alkotói örömök helyett a túlélésért vívott harc foglalja le őket. Mindennapjaikba egyedül a tiszta lelkű kis Violetta, egy montmartre-i árva lány hoz némi színt. Hatalmas feladat vár a három művészre: meg kell menteniük Violettát mostohaanyjától, aki egy leánykereskedőnek akarja eladni a lányt. Félreértések, abszurd helyzetek egész során keresztül kiderül, hogy az önzetlenség a legjobb ellenszer az élet ridegségével, kilátástalanságával szemben.

A főbb szerepekben Dégner Lillát, Lax Juditot, Varga Líviát, Madarász Mátét, Nádasdi Pétert és Habodász Istvánt láthatjuk. A koreográfus Gyenes Ildikó, a díszletet és a jelmezeket Csík György tervezte. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?