Holnap bemutató a Komáromi Jókai Színházban

Komárom |

<p>Móricz Zsigmond Sári bíró című vígjátékát állította színre Görög László. A művet még tavaly tavasszal szemelte ki a Komáromi Jókai Színház, akkor még senki nem gondolta, hogy az előadás mostanra ilyen aktualitással bír majd, hiszen választásokra készül az ország – ahogy Móricz szereplői is.</p>

A nyírségi faluban már 33 éve viseli a bírói süveget a jelenlegi bíró és felesége, Sári, mert a falusiak számára egyértelmű, hogy az asszony tartja kézben a dolgokat. Most először jelentkezik egy ellenjelölt, úgyhogy nagy a tét. Vajon sikerül-e megtartania Sári bírónénak a pozíciót, vagy át kell adni a stafétát? S ha át kell adni, vajon valódi változás történik-e, vagy csak másképp fogják hívni a bírónét? Egyebek között erről is szól a holnap, január 27-én bemutatásra kerülő előadás, melynek díszletét Cziegler Balázs, jelmezeit Gadus Erika tervezte. Az előadásban elhangzó gúnydal zeneszerzője Darvas Ferenc.

Az előadás férfi főszereplője Dráfi Mátyás, a női főszerepben Varsányi Marit láthatja a közönség, aki ezzel a szereppel búcsúzik a színház társulatától (a művésznő úgy döntött, januártól nyugdíjba vonul). További szerepekben Bárdos Judit, a Pozsonyi Színművészeti Egyetem negyedéves hallgatója, Szabó Viktor végzős egyetemi hallgató, Horányi László, Majorfalvi Bálint, Molnár Xénia, Mokos Attila, Ropog József, Bernáth Tamás, Bandor Éva, Holocsy Krisztina, Fabó Tibor, Németh István, Olasz István, Nagy László és Erdélyi Zoltán. (ú, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?