Holland filmnapok

Pozsony. A kortárs holland filmművészetből kínál válogatást holnaptól a Mladosť mozi. A három nap alatt hat játékfilm és egy rövidfilm látható. A filmnapok a Holland Királyság pozsonyi nagykövetsége és a Komenský Egyetem Néderlandisztika Tanszékének együttműködésében valósulnak meg.
Holnap 20.

Pozsony. A kortárs holland filmművészetből kínál válogatást holnaptól a Mladosť mozi. A három nap alatt hat játékfilm és egy rövidfilm látható. A filmnapok a Holland Királyság pozsonyi nagykövetsége és a Komenský Egyetem Néderlandisztika Tanszékének együttműködésében valósulnak meg.

Holnap 20.30-kor a Narancsszínben című mozgókép nyitja a programot. A történet főszereplője a foci és Remco, aki a helyéért harcol a nemzeti tizenegyben. A filmet Marco van Basten és Johan Cruijff, a hollandok két híres labdarúgójának élete ihlette. Április 28-án 18 órától a Kis szőke halál látható, amely Boudewijn Büch önéletrajzi regénye nyomán született. Apa-gyerek kapcsolat a témája a 20 órakor kezdődő Marakuja című alkotásnak: amikor a történet főszereplője megtudja, hogy nem ő a vér szerinti apja 14 éves fiának, szembe kell néznie a saját identitása elvesztése miatt rátörő krízissel. Április 29-én két gyerekfilmet vetítenek: a 10 órakor kezdődő Kruimeltje egy rotterdami árva kisfiúról szól, akit a nevelője mindennap az utcára küld pénzt keresni. A haldokló nevelőtől a gyerek egy medaliont kap, amely a szülei fényképét rejti. „Gyerek Rómeó és Júlia” – röviden így foglalható össze a 12.30-kor kezdődő Polleke története: a 11 éves Polleke beleszeret szomszédjába, a marokkói származású Mimoenba, ám kiderül, hogy a fiúnak a szülők marokkói menyasszonyt szánnak. Április 29-én 15 órától a nagy holland festőről, Rembrandtról 15 perces dokumentumfilmet vetítenek, majd 15.30-tól a Simon című film látható. Simon drogot árul, és a lányokat fűzi, egy napon azonban összehozza a sors a homoszexuális Camiellel. Különös barátság szövődik köztük, amely akkor is kiállja a próbát, amikor kiderül: Simon halálos beteg. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vetítik. A belépés díjtalan. (e)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?