HĺRSZOLGÁLAT

Tapogatózás, sötétben
Két éve gyilkolták meg Jam Master Jay-t, a világhírű Run-DMC lemezlovasát, az amerikai formáció alapító tagját. A halálával kapcsolatban a rendőrség még mindig nem talált konkrét nyomokat, így egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy a gyilkos kézre kerül.

Tapogatózás, sötétben

Két éve gyilkolták meg Jam Master Jay-t, a világhírű Run-DMC lemezlovasát, az amerikai formáció alapító tagját. A halálával kapcsolatban a rendőrség még mindig nem talált konkrét nyomokat, így egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy a gyilkos kézre kerül. Mint ismert, a sztár a New York-i stúdiójában dolgozott, amikor egy kapucnis férfi leadta a halálos lövéseket. Egy szemtanú, aki a lövöldözés során szintén megsérült, nem ismerte fel a gyilkost, de abban biztos volt, hogy Jay ismerte az elkövetőt. Több teória is született a gyilkossággal kapcsolatban. Egyesek szerint egy kábítószeres ügy miatt kellett meghalnia, más információk szerint jelentős adósságai voltak, ezért lőtték le. A rendőrség két éve gyakorlatilag teljes sötétségben tapogatózik, és az sem segített, hogy a nyomravezetőnek 60 ezer dolláros jutalmat ajánlottak fel. (z, p)

Brandyt lapátra tették

Felbontotta az amerikai énekesnő szerződését az Atlantic Records, mert a kilencvenes évek közepén feltűnt sztár legutóbbi, Afrodisiac című albuma kiábrándítóan kis példányszámban fogyott. Brandy kénytelen új kiadó után nézni, a cég szakemberei hajthatatlanok voltak, nem vették figyelembe, hogy az előző három albumából egyenként több mint egymillió példányt adtak el a tengerentúlon. (z, p)

Tiltakoznak a független kiadók

Az Európai Unió illetékesei nemrég lehetővé tették, hogy a japán Sony Corporation és a német Bertelsmann AG zenei részlegei egyesüljenek. Ezzel a lépéssel a közös cég egy csapásra a világ második legnagyobb lemezkiadójává válik. A napokban egy több mint kétezer független kiadót tömörítő szervezet bejelentette, hogy tiltakozni fog a döntés miatt. Az Impala nevű egyesülés vezetői elmondták, hogy az Unió legfelső bíróságához nyújtják be a tiltakozásukat, és azt szeretnék elérni, ha megváltoztatná álláspontját az illetékes bizottság. „Amennyiben érvényben marad a döntés, akkor túl nagy hatalom koncentrálódna néhány ember kezében, és ez hosszú távon rengeteget ártana a zenekiadásnak” – nyilatkozta Alison Wenham, az Impala egyik alelnöke. A két érintett cég egy közös közleményben kifejti, hogy hat hónapon keresztül vizsgálták a szakemberek a lehetséges cégösszevonást, és ezt követően született meg a döntés. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?