Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton nyolc órakor kezdődik az adás a Hétről hétre című zenés publicisztikai magazinnal. A háromórás műsor első hatvan percében jelentkeznek az állandó rovatok: a kalendárium, az évfordulónaptár, a hazai és külföldi lapszemle, a heti belpolitikai tükör.

Szombaton nyolc órakor kezdődik az adás a Hétről hétre című zenés publicisztikai magazinnal. A háromórás műsor első hatvan percében jelentkeznek az állandó rovatok: a kalendárium, az évfordulónaptár, a hazai és külföldi lapszemle, a heti belpolitikai tükör. Minden kerek órában hírek, kilenc óra után aktuális politikai témák: a MÁÉRT tanácskozása, Pozsony vendége volt Szabó Vilmos államtitkár, az agrárreform és az EU, majd a BBC világgazdasági híradója. A Hétről hétre harmadik órájában ellátogatunk a gombaszögi népművészeti táborba, beszélgetünk a résztvevőkkel, a szervezőkkel, a táborlakókkal, és vendégünk lesz a Barna házaspár: Dobos Jolán kerámiaművész és Barna István magánénekes, akik mindketten pedagógusok. A Hétről hétre hétvégi műsorajánlatunkkal fejeződik be. A műsorvezető-szerkesztő Polák László. 11.05-től a Kaleidoszkópot hallgathatják, amelyben Vörös Ottó nyelvész, a pozsonyi Komenský Egyetem vendégtanára mesél életéről és munkájáról, Binder Pál biológus bemutatja a komáromi Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeumának természetrajzi részlegét, Mácza Mihály muzeológus-helytörténész pedig egyik könyvéről beszél. Megtudhatunk egyet-mást a fagylaltkészítés titkairól is, a Barangoló pedig ezúttal Szlovákia legkeletibb vidékére, a Vihorlát-hegységbe kalauzolja el a hallgatókat. A déli hírek után Nótacsokor. A 13 órakor kezdődő irodalmi műsorunkban dr. Kiss László körorvossal, orvostörténésszel beszélgetünk, aki évek óta foglalkozik nagy emberek, zömében írók betegségeivel. Ezzel kapcsolatban elhangzik Illés Endre egyik novellája is. Fél kettőtől a Társkeresők klubjának júliusi kiadását közvetítjük. Témája az utazás. 15 órától a közelmúltban elhunyt Dávid Teréz emlékét idézzük fel egyik rádiójátékával, amely Madách művének sajátos parafrázisa. Címe: Az ember komédiája. Szombati adásunk a nap eseményeinek összefoglalójával ér véget 18 órakor.

Vasárnap nyolc órakor kezdi műsorát a Pátria rádió. A hírek és a sportesemények összefoglalója után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez. Kilenc órakor evangélikus félórával jelentkezik Világosság című egyházi műsorunk, amelyben Bácskai Károly budapesti lelkipásztor szól a hallgatókhoz. Beszámolunk a piliscsabai Bétel missziós központban megtartott média-missziós konferenciáról és a Deákin szervezett ökumenikus gyermektáborról. Fél tíztől ismétlőműsorunkat, a Tallózót közvetítjük. A tízórai hírek után gyermek- és ifjúsági műsorunkat, a Randevút hallgathatják Puha József szerkesztésében. Az első részben Kemény Henrik bábművésszel beszélgetünk. A déli hírek után stúdióvendégünkkel, Kis Péter főszervezővel a Klikk-fesztivált értékeljük. Egy beszélgetés is elhangzik a Pál Utcai Fiúk frontemberével, Leskovics Gáborral. A 14 órai hírek után az Anyanyelvünk című nyelvművelő műsorunkban Simon Szabolcs olvassa fel írását. A közelmúltban tartották Pozsonyban az Európai Rett-szindróma Szövetség kongresszusát. Az ott készült összeállítást amelyben szakemberek és az érintett szülők is megszólalnak - a Segítsünk 15 órakor kezdődő adásában hallgathatják meg. Fél négytől a Hazai tájakon című néprajzi összeállításunkat követhetik figyelemmel, majd 16 óra 5 perctől az adászáró Napzártáig a Köszöntőt közvetítjük. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?