Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombat: közvetítésünket a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük, 7-től fél 12-ig. Szólunk A magyar kultúra napjai Pozsonyban című rendezvénysorozatról és egy összeállítást is sugárzunk az 56-os magyar forradalom évfordulójának napján.

Szombat: közvetítésünket a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük, 7-től fél 12-ig. Szólunk A magyar kultúra napjai Pozsonyban című rendezvénysorozatról és egy összeállítást is sugárzunk az 56-os magyar forradalom évfordulójának napján. Fél 12-kor a Délidőben Koncsol László idézi fel emlékeit az 1956-os októberi eseményekkel kapcsolatban. A déli hírek után Nótacsokor. A Téka című irodalmi műsorban beszélgetés hangzik el a komáromi Dunamenti Könyvtár igazgatónőjével, Zsok Gizellával és Kalácska József tanárral, valamint Turczel Lajos emlékezik Szalatnai Rezsőre. Fél kettőkor Keresd a nőt!, melyben pozsonyi kiállítása kapcsán beszélgetés hangzik el Wieber Marianne Balázs Béla-díjas érdemes művésszel. 14 órakor hírek, majd Slágerhullám. 15 órakor A kultúra világában Verebes Istvánt kérdezzük első komáromi rendezéséről, majd a Szomory-darab címszereplőjét, Mokos Attilát szólaltatjuk meg. Ezután a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának idei nívódíjával kitüntetett Szabó Ottó grafikus, festőművész beszél munkájáról, terveiről. Fél négytől népi muzsika szól a 16 órai hírekig. A hírek után Köszöntő, utána nyelvi vétségeinkről ejtünk szót egy percben, majd szombati közvetítésünk utolsó fél órájában, a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul műsorunk 7 órakor. A 8 órai híradást követően A hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. 9.05-kor református műsorral jelentkezik a Világosság. A műsorban Édes Árpád alistáli lelkipásztor elmélkedik. Beszámolunk a református egyház őszi zsinatáról és a lelkészszentelésről is. 9.40-től Mozart Varázsfuvola című operáját ismertetjük. 10 órakor hírek, majd a Gyerekzsúr következik, amelyben a Baróti Szabó Dávid Napokra látogatunk el. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük. Szó lesz a Formát 2 formatervezési kiállításról, bemutatkozik az Alapi Gyula nevét viselő Csemadok-alapszervezet, és előzetest is hallhatnak a jubiláló Tankcsapda és a Rómeó Vérzik együttesek közös koncertjéről. 13 órakor a Térer# Műhely melléklete jelentkezik, benne a temesvári magyar szerkesztőség riportját hallhatják: az erdélyi Hátszeg múltja, jelene és jövője, hátszegiek önmagukról és városukról... 14 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp. A műsorban Gyurgyík Lászlót a Kárpát-medencei magyarság demográfiai helyzetéről, Szarka Lászlót a két világháború között Pozsonyban végbement nemzetiségi változásokról kérdezzük, Petrovai Reskó Sándor építész a hajdani nemesi kúriákról és mai állapotukról mond el sok elgondolkoztató tényt, Bathó Huber marcelházai borászt az idei bor minőségéről faggatjuk, s végül a 60 éves Reiter István hegedűművésszel beszélgetünk. 15 órától világjáró magazinunkat, a Glóbuszt közvetítjük. Beszélgetést hallhatnak arról, mivel és miért vonzza Jordánia a turistákat, a világ legszebb szigeteit bemutató sorozatunkban Hawaii szigetére kalauzoljuk el a hallgatókat, s elmúlt évszázadok nagy utazásaira emlékezve Berzenczey László őshazakutató kalandos életét elevenítjük fel. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon című néprajzi összeállításban a gömöri Agócs Lídia és Somoskői Margit a dohánytermesztés hagyományos módjával ismerteti meg a hallgatókat. Közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?