Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelyben a hazai és a nemzetközi politikai történéseken kívül szólunk a Madách Imre halálának 140. évfordulója tiszteletére rendezett Madách Napok alsósztregovai és csesztvei programjáról, a párkányi XII.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelyben a hazai és a nemzetközi politikai történéseken kívül szólunk a Madách Imre halálának 140. évfordulója tiszteletére rendezett Madách Napok alsósztregovai és csesztvei programjáról, a párkányi XII. zenei napok hangversenysorozatról és a füleki vár felújítási kálváriájáról. 11.30-kor a Délidő vendége Kövesdi Károly költő-újságíró, akivel egyebek mellett kedvenc időtöltésről, a horgászatról beszélgetünk. A déli harangszó után híreket mondunk, majd a Nótacsokrot közvetítjük. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin, melyben beszámolunk a Szlovákiai Magyar ĺrók Társaságának közgyűléséről, valamint a Duna TV könyvadományáról, amelyet a pozsonyi Komenský Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalom Tanszékén nyújtottak át. 13.30-kor jelentkezik a Tallózó. A színházi évad elején megismételjük a Komáromi Jókai Színház igazgatójával, Tóth Tiborral és főrendezőjével, Verebes Istvánnal készült beszélgetést. 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től Slágerhullám nem csak fiataloknak. 15 órakor megismételjük a Lazítani 2003 októberi kiadását. A 16 órai hírek után a Köszöntőt közvetítjük. Szombati adásunk a 17.30 perckor kezdődő Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. A hírek, sporteredmények, évfordulónaptár után a BBC heti gazdasági szemléjét közvetítjük. A 8 órai hírek után A hét Londonban címmel a BBC magazinműsorát közvetítjük. 9 órakor hírek, majd katolikus egyházi műsorral jelentkezik a Világosság, melyben a hit ajándékáról elmélkedik dr. Haľko József pozsonyi lelkiatya. 10 órakor hírek és sporthírek. 10.10-kor indul a Gyerekzsúr. 11 órától továbbra is a fiataloké az éter. Vendégünk lesz egy politológus fiatalember, aki jelenleg Budapesten jár doktori képzésre, bemutatjuk Emmer Péter szólóalbumát, majd szó lesz a Tankcsapda közelgő koncertjéről. 13 órakor jelentkezik a Térerő. A közép-európai nemzetiségi és regionális stúdiók ezúttal helyi kulturális eseményekről, rendezvényekről készítették beszámolóikat. Megtudjuk, hogy megrendezték a nóta- és csárdásversenyt a Vajdaságban és a Botorka-fesztivált Erdélyben. Temesvár a 70 éves Sinka Károly színművészt köszöntötte, aki 26 évig volt a Csiky Gergely Színház igazgatója. 14 órakor hírek, 14.05-kor Kaleidoszkóp. Először Brüsszelbe látogatunk, ahol Kubik Kata, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet kommunikációs menedzsere lesz a kalauzunk. Ezt követően Szablyár Péter, a Magyarországi Tájházak Szövetségének elnöke beszél a múlt szellemi és tárgyi emlékei megőrzésének fontosságáról. Pukkai László nyugalmazott tanárt, helytörténészt könyveiről és hitvallásáról kérdezzük. 15 órakor a Nevelők fórumában szólunk a házi olvasmányok szerepéről, megemlékezünk Balassi Bálintról, és II. Rákóczi Ferenc nyomába eredünk Észak-Magyarországon. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. Az aradi vértanúkra, Szentolvasó Királynéja és a Magyarok Nagyasszonya napjára emlékezünk Kluka Margittal Nyitracsehiből. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. Hírösszefoglalónk, a Napzárta 17.30-kor kezdődik és 18 órakor ér véget. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?