Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják, Hominda Katalin szerkesztésében. A tartalomból: Az ivókúra be nem tartása, elhanyagolása súlyos károkat okozhat a szervezetben. Komolyan vesszük-e, vagy csak akkor, amikor már itt a baj, s az orvos szigorúan közbeszól.

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják, Hominda Katalin szerkesztésében. A tartalomból: Az ivókúra be nem tartása, elhanyagolása súlyos károkat okozhat a szervezetben. Komolyan vesszük-e, vagy csak akkor, amikor már itt a baj, s az orvos szigorúan közbeszól. A stúdió vendége dr. Pálházy Béla szakorvos, aki az önök kérdéseire is szívesen válaszol, ha tíz óra után tárcsázzák a 02/572 73 666-os vagy a 02/54 414 511-es telefonszámokat. Ugyanebben az órában beszélgetést hallhatnak Kövesdi Szabó Máriával, a 35 éves kassai Thália Színház alapító tagjával, akit Kisvárdán életműdíjjal jutalmaztak. A környezetvédelem területén az EU-hoz csatlakozott országok között Szlovákia a legsikeresebb az alapok merítésében, tudjuk meg Miklós László környezetvédelmi minisztertől. Tényleg veszélybe kerülhet-e a Hyundai Kia szlovákiai üzemének felépítése? Ez egy másik összeállításunk témája. Miklósi Péter Délidő című műsorának vendége ezúttal a Kossuth-díjas Tőzsér Árpád lesz. A Téka című műsorban 13 órától többek között beszélgetést hallhatnak Leck Gábor fiatal költővel, valamint szó lesz a közelmúltban megjelent Magángaléria című könyvről is. 13 óra 30 perctől a Tallózóban Lukin László karnaggyal, valamint az antik órák doktorával, Herczeg Tamással készült beszélgetéseinket ismételjük meg. A Slágerhullám 14 óra 5 perckor jelentkezik, elfeledett és feledhetetlen slágerekkel és sztárokkal. 15 órától Dénes György A múlt üvegcserepei című rádiójátékát hallhatják. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd nyelvi vétségeinkről lesz szó 1 percben. 17.30-tól összefoglaljuk a nap eseményeit a Napzártában, ezzel ér véget szombati közvetítésünk.

Vasárnap reggel 7 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor. 8 óra 5 perckor Egy hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. A Világosság református egyházi műsorában 9 óra 5 perckor Tóth Szilvia csernahói lelkipásztor Sámson életéről szól, majd megemlékezünk a július elsején elhunyt Mikó Jenő nyugalmazott püspökről. 85 éve született Szíjjártó Jenő zeneszerző, karnagy, népzenekutató. A 9 óra 40 perckor kezdődő Zenei galéria című műsorunkban rá emlékezünk. 10 órakor hírek, sport, majd a legkisebbeket várjuk a Gyerekzsúrral, melyben a háziállatokról beszélgetünk. 11 órától Nyitrai Nóra és Lakatos Tamás kérik a hallgatók figyelmét az Ifjúsági műsorban, melynek fő témája a Klikkfest. 13 órakor: Térerő – a Kárpát-medencei stúdiók közös magazinja ezúttal a Műhely-melléklettel jelentkezik, a temesvári stúdió Déván készült riportját hallhatják. 14 órakor hírek, majd a Kaleidoszkópot közvetítjük, melyben ellátogatunk dr. Gyurgyík László szociológushoz, aki a közelmúltban töltötte be ötvenedik életévét, majd egy pozsonyi származású, de jelenleg Svájcban élő nyugalmazott gyógyszerkutatóval, dr. Polányi Ervinnel ismerkedhetnek meg. Végül a marcelházi Marikos Zoltántól megtudhatják, hogy az édesvízi halak közül talán a harcsa a legokosabb faj. 15 órától a Segítsünk adásában megismerkedhetnek egy sikeres vesetranszplantáción átesett férfi történetével, beszámolunk arról a tervezetről, amely lehetővé tette, hogy Szlovákia tizenegy kórházában számítógépekkel szereljék fel a gyermekosztályokat, végezetül az orvos azokra a veszélyekre figyelmeztet, amelyek a nyári szünetben a gyerekekre leselkednek. A fél négykor kezdődő néprajzi összeállításban Németh Dénes prímás mutatkozik be. A Köszöntő és a Napzárta után 18 órakor fejeződik be közvetítésünk. (Nyit)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?