Hétvégi programok a Pátria Rádióban

Szombaton 7.00-kor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: a hétvégén eldől, ki lesz Szlovákia új államfője, Vladimír Mečiar vagy Ivan Gašparovič. Beszámolunk arról, hogy a magyarlakta vidékeken hogyan zajlanak a választások, körkapcsolás 10 óra után.

Szombaton 7.00-kor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: a hétvégén eldől, ki lesz Szlovákia új államfője, Vladimír Mečiar vagy Ivan Gašparovič. Beszámolunk arról, hogy a magyarlakta vidékeken hogyan zajlanak a választások, körkapcsolás 10 óra után. Kassán szakemberekből álló bizottság eldöntötte, kit bíz meg Márai Sándor szobrának elkészítésével. Az előkészületekről is kérdezzük a helyi polgári klub vezetőjét, Csala Kornéliát. Botrányfilm vagy korszakalkotás – ez a leggyakoribb kérdés A passió című film kapcsán. Mel Gibson rendezéséről Kossár Lajos esztétát kérdezzük. 11.30-kor Délidőben. A szomszéd országok kölcsönös kapcsolatainak fejlődésében fontos szerepet játszanak a külföldi kulturális intézmények. Vendégünk Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének igazgatónője. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin. Az MKKI vendége volt a költészet napján Csoóri Sándor, akit Dobos László mutatott be. A műsor rövid összeállítást közöl az irodalmi esten elhangzottakról, és beszélgetünk Győry Attila íróval. 13.30-kor a Tallózóban megismételjük A megőrzött hang című kiállításról készült összeállítást, és a Bohumil Hrabal születésének 90. évfordulója alkalmából sugárzott megemlékezést. 15 órától Ardamica Ferenc Részvéttáviratok című, 1986-ban készült hangjátékát közvetítjük, amely sajátos humorral vetíti elénk a panellakók között kialakuló kapcsolatokat. A 16 órai hírek után Köszöntő, adásunk a 17.30-kor kezdődő Napzártával ér véget.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. A 8 órai hírek után református egyházi műsorral jelentkezik a Világosság. 8.40-től a Zenei galériában a 440 éve született William Shakespeare drámáiról és az azok ihlette muzsikáról lesz szó. 9 órakor hírek, majd A hét Londonban címmel a BBC világszolgálatának vasárnapi magazinműsorát közvetítjük. 10 órakor hírek, 10.10-kor indul a Gyerekzsúr. A zselízi alapiskolában jártunk és a zene szeretetéről beszélgetünk. 11.00-től továbbra is a fiataloké az éter, ezúttal is Nórával és Tamással. Szó lesz a JUGYIK egyik közelgő rendezvényéről, valamint az is kiderül, milyen lesz az első pozsonyi magyar diákfesztivál. Vendégünk lesz a Heaven Street Seven zenekar frontembere, Szűcs Krisztián is. A déli hírek után heti jegyzetünk, a Napjaink hangzik el. 13 órakor jelentkezik a Térerő. A műsor fő témája az EU-hoz való csatlakozásunk, illetve a várólistákra tett országok helyzete. 14.00-kor hírek, 14.05-kor Kaleidoszkóp. Kiss László csillagászt a változócsillagokról kérdezzük, V. Molnár László művelődéstörténész, a pécsi tudományegyetem docense az orosz–magyar kulturális kapcsolatokról és a művelődéstörténet szerepéről beszél, Zirig Árpád költő és nyugalmazott tanár pedig a Csallóköz vizeinek élővilágát idézi fel. Ellátogatunk a veresegyházi medvemenhelyre, és részt veszünk egy íjászbemutatón. 15 órakor Segítsünk. Samu Katalin Pelsőcön élő nyugdíjas zenepedagógus bár súlyosan mozgáskorlátozott, egész életében dolgozott, tanítványai zongorázni, énekelni tanultak tőle. Mára viszont – az állam szociális politikájának következtében – olyan anyagi helyzetbe került, hogy esetenként a kenyér megvásárlása is gondot okoz számára. A nyugdíjasok és a fogyatékkal élők szociális helyzetével kapcsolatban Bauer Edit parlamenti képviselő véleményét is megkérdeztük. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik, ezúttal Szádalmás községet mutatjuk be. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. A Napzárta 17.30-kor kezdődik. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?