Hétvégi programok a Pátria Rádióban

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: miként értékeli a 2003-as esztendőt, és milyen elvárásokkal tekint az új évre a publicista, az üzletember és a civil szektor képviselője – a műsor vendége Lovász Attila, a Vasárnap főszerkesztője, Zászlós Gábor, a TriGranit részvénytársaság vezérigazgatója és Tóth Károly, a Fórum Intézet igazgatója; összefoglaljuk a hét politikai történéseit, szólunk arról, mi foglalkoztatta e héten a világpolitikát, és mi történt a hazai gazdasági életben. A műsor utolsó órájában Kolár Pétert, a Thália Színház igazgatóját kérdezzük arról, milyen sors vár a színházra. A műsorvezető-szerkesztő Molnár Judit lesz. A déli harangszó után híreket mondunk, majd a Nótacsokrot közvetítjük, melyben hazai nótaénekesek műsorából válogatunk. 13 órakor kezdődik a Téka című irodalmi magazin, melyben megismételjük annak a nyilvános felvételnek az első részét, amely a magyar adás 75. évfordulója alkalmából készült 2003. november 29-én. 13.30-kor jelentkezik januári komolyzenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg! 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től Slágerhullám nemcsak fiataloknak. 15 órakor a rádió hangarchívumából válogatunk. Leforgatjuk a Kalmár Magdával és Leblanc Győzővel 1990-ben készült beszélgetést és a 2002-es szilveszteri tereferét Vágó Istvánnal. A 16 órai ötperces hírek után a Köszöntőt közvetítjük. Szombati adásunk a 17.30-kor kezdődő Napzártával és műsorajánlatunkkal ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt, és összefoglaljuk a hét politikai történéseit. A 8 órai ötperces hírek után megismételjük a december 21-én közvetített Kaleidoszkópot. 9 órakor a Világosság református félórával jelentkezik. Antala Éva nagyölvedi lelkipásztor az első emberről, Ádámról szól elmélkedésében. Beszámolunk a barsi egyházmegye vers- és prózamondó versenyéről, bemutatjuk a Magyar Bibliatársulatot és a Kálvin Kiadót. 9.30-kor kezdődik a Tallózó. A 10 órai hírek után Benedek Elek két meséjét közvetítjük, és leforgatjuk Halász Judit legújabb CD-jét. 11 órakor jelentkező ifjúsági műsorunkban, a Randevúban fiatalokkal beszélgetünk az elmúlt évről és a 2004-es elvárásaikról. A déli harangszó után híreket mondunk, majd a magyar adás fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett nóta- és népdalest második részét közvetítjük. 13 órakor jelentkezik a Térerő, a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja. 14 órakor híreket mondunk, 14.05-kor Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. 14.10-kor a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű magazinműsorait közvetítjük Londonból, az Európa-magazint és a Kulturális kaleidoszkópot. 15 órakor jelentkezik a Nevelők fóruma. A műsorban a szlovák kormány ezüst emlékérmével kitüntetett Zeman László nyugalmazott egyetemi oktatót, nyelvészt köszöntjük, és a nyelvoktatás új szemléletéről nyilatkozik Vančóné Kremmer Ildikó egyetemi adjunktus. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon a szokott időben, 15.30-kor kezdődik. A gömöri Kuntapolca múltját mutatja be Bódis László és Demeter Géza. 16 órakor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.30-ig. Vasárnapi adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?