Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órától közvetítjük műsorainkat. Délig a Hétről hétre című magazin házigazdája Kamocsai Imre lesz.

Szombaton reggel 7 órától közvetítjük műsorainkat. Délig a Hétről hétre című magazin házigazdája Kamocsai Imre lesz. A műsorban foglalkozunk a hét legfontosabb belpolitikai eseményeivel, kitekintünk a nagyvilágba is: az iraki háború eseményei mellett összefoglaljuk a külföld egyéb történéseit, majd gazdasági témák kerülnek terítékre. A műsor negyedik órájában folytatjuk az EU-tagállamok bemutatását, és egy terjedelmes összeállításban azt boncolgatjuk, hogy az iraki háború menynyire osztotta vagy oszthatja meg a világot. Megtudhatják azt is, hogyan hallatja hangját a világban és idehaza a háborút ellenzők egyre népesebb tábora. A magazin utolsó órájában összeállítás hangzik el a gyerekek egészséges életkörnyezete megteremtésének fontosságáról. 12.10-től Nótacsokor. A 13 órakor kezdődő Tékában többek közt Grendel Lajos írót szólaltatjuk meg. Az irodalmi magazint 13.30-kor a komolyzenei fejtörő követi, Aki tudja, írja meg! címmel. 14.05-től a Slágerhullámot sugározzuk, és 15 órakor jelentkezik a Lazítani legújabb adása. 16.05-kor a Köszöntővel folytatjuk műsorunkat, majd a 17.30-kor kezdődő Napzártával búcsúzunk hallgatóinktól.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. 8 óráig egyebek mellett elhangzik a sportösszefoglaló, a belpolitikai tükör, a hét eseménye. Hogyan alakul Földünk népessége? Ez már a 8.05-kor kezdődő Kaleidoszkóp egyik témája. Sidó Zoltán egy nemrég megjelent kiadvány kapcsán a Komáromi Városi Egyetem tízéves működéséről beszél. Bemutatjuk az Arcok nevű énekegyüttest, és végül Szabó Ottó képzőművész vall munkájáról, művészi elképzeléseiről. 9 órakor a Világosságban megismerhetik a bodrogszerdahelyi görög katolikus közösséget és a bodrogközi Filokália baráti társaságot. Nagyböjt 5. vasárnapján Tóth Mihály parókus szól a hallgatókhoz. 9.30-kor a már elhangzott riportokban tallózunk, 10.05-től pedig Bartal Tímeával randevúzhatnak. Délelőtt a vajáni kisiskolások beszélnek a gyűjtésszenvedélyről, a mindent tudó randevús gyerekek elmondják, mi az a feketeleves, és bemutatjuk a kilencedikes Tóth Andreát, aki szerelmes verseket gyűjt. Fél 12-kor kezdődik a Pop-mix zenei csemegékkel, Puha József tálalásában. Délután a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának tagjaival beszélgetünk, aztán bemutatunk egy zenekedvelő fiatalembert, Pintye Jánost és két tehetséges fiatalt: Gálik Zsuzsát és Petrek Pétert. A Randevú vendége Manáses István, az Erdélyből a kassai Thália Színházhoz szerződött fiatal színművész. 14.05-kor Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását, ezt követi a BBC-magazin 15 óráig. Ezután jelentkezik a Nevelők fóruma: beszámolunk a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége regionális rendezvényeiről, bemutatjuk a Lilium Aurum Lap- és Könyvkiadó pedagógiai vonatkozású kiadványait, majd a gyógypedagógiának a nemzetiségi oktatásban betöltött szerepéről szólunk. 15.30-kor a néprajzi összeállításban böjti szokásokat elevenítünk fel a Csallóközaranyoson élő Péntek Irén segítségével,. 16.05-kor Köszöntő, majd Napzárta 17.30-kor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?