Hétvégi programok a Pátria rádióban

Holnap 8 órakor indul a magyar adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal, amelyet Kamocsai Imre szerkeszt. Benne összefoglaljuk a hét politikai és társadalmi eseményeit. A műsorban sorozat indul a szeptemberi parlamenti választásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Holnap 8 órakor indul a magyar adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal, amelyet Kamocsai Imre szerkeszt. Benne összefoglaljuk a hét politikai és társadalmi eseményeit. A műsorban sorozat indul a szeptemberi parlamenti választásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A Közéleti Kérdések Intézete tanulmányt készített a pártok és mozgalmak választási programjairól, erről is tájékoztatunk. A harmadik órában pedig összeállítás hangzik el arról, hogy az árvíz levonulása után az érintett területeken mit tesznek az esetleges fertőző betegségek megelőzése érdekében. 11 óra 5 perckor, a hírek után, Kaleidoszkóp című műsorunkban elhangzik egy beszélgetés Pálffy Géza történésszel, aki a pozsonyi dómban elhelyezett 16. és 17. századi sírköveket vizsgálja. Ipolybalog polgármestere nyilatkozik, mivel Szent István koronájának másolatát szeretnék elhelyezni a helyi templomban, valamint bemutatjuk Füriné Szutyányi Erzsébet atomfizikust. Délben híreket mondunk, majd a zenei szerkesztő nótacsokorral kedveskedik. 13 órakor jelentkezik a Téka, amelyben összeállítás hangzik el Turczel Lajos 85. születésnapja alkalmából. 13.30-kor kezdődik komolyzenei fejtörőnk az Aki tudja, írja meg! 14 óra 5 perckor a Slágerhullám jelentkezik, utána az Élő reménység. Szó lesz benne a waldorfi-iskola veszélyeiről; hallgatóinkat elkalauzoljuk a szentantali kolostorba és ismertetjük a Yes Rádió internetes lehetőségét. 15.40-től a Pécsi kamarakórus előadásában Kodály Zoltán - Sík Sándor: Te Deuma, az Ének Szent István királyhoz, a Jézus és a kufárok, valamint a Szép könyörgés című kórusművek csendülnek fel. 16 óra 5 perckor kezdődik a Köszöntő, majd szombati műsorunk 18.00-kor a Napzártával ér véget.

Vasárnap reggel hírekkel, eseménynaptárral és a hét politikai történéseinek összefoglalójával kezdjük adásunkat. 9 órakor ökumenikus istentiszteletet közvetítünk Bősről. A 10 órai hírek után indul a Randevú, amelynek gyermekrészében megismerhetik Fehér Viktóriát és Bencét, továbbá megtudhatják, mi a félelem. Az ifjúsági részben két képzőművészeti táborról is beszámolunk, bemutatunk egy Svájcban elő magyar fiatalembert, és sztárvendégeink is lesznek: Erős Zsolt és Mécs László hegymászók, valamint az Inflagranti. 14.05-től az Anyanyelvünk című nyelvművelő műsorunkban Sándor Anna olvassa fel írását. 14.15-kor kapcsoljuk a BBC magyar nyelvű adását. Ezt követi a Nevelők fóruma, amelyben beszámolunk a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségéről Komáromból, majd A nevelés örömei és ürümei című könyv két szerzőjével: Németh Margittal és Stredl Teréziával beszélgetünk. Fél négykor a Hazai tájakon van műsoron, amelyben a régi iskolákra emlékezünk a dobóruszkai Károly Erzsébettel és a nagyszelmenci Tóth Margittal. Ismét jelentkezik a Köszöntő, 18 órakor pedig a Napzártával fejeződik be a Pátria rádió hétvégi adása. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?