Hétvégi programok

Szombaton héttől délig a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazint közvetítjük. Felidézzük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit. Foglalkozunk a parlament e heti ülésével, és azzal, hogyan szavaztak a képviselők a jövő évi költségvetésről.

Szombaton héttől délig a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazint közvetítjük. Felidézzük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit. Foglalkozunk a parlament e heti ülésével, és azzal, hogyan szavaztak a képviselők a jövő évi költségvetésről. Az ünnepek közeledtével az iránt érdeklődünk, milyen ajándékot vásárolna az utca embere. A műsor végén a labdarúgás lesz a téma. A szerkesztő Haják Béla. A déli hírek után Nótacsokor szól. 13 órától a Téka c. irodalmi műsorban a 80 éves Monoszlóy Dezsőt köszöntjük, megemlékezünk Kulcsár Tiborról, aki most lenne 65 éves, és bemutatjuk a nagyváradi Tüzes Bálint költőt. A Keresd a nőt! című női magazinunk vendége a hallgatók szavazatai alapján a Pátria Rádió legnépszerűbb bemondónője, Bodri Eleonóra lesz, majd egy közös kiállítás kapcsán bemutatjuk a dunaszerdahelyi Szakáll Mária iparművészt, Szakáll Noémi divattervezőt és Szakáll Réka lakberendezőt. A hírek után Slágerhullám. 15 órától a nyugdíjasok műsorát, az Őszidőt közvetítjük. Felsőszelibe, az Evangélikus Diakónia nyugdíjasotthonába látogatunk. Népzenei összeállításunk után 16 órakor hírek, majd a Köszöntőt hallgathatják a fél hatkor kezdődő Napzártáig.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a Pátria rádió műsora 7 órakor. A műsorajánlat, a kalendárium, a hét politikai eseményei és a 8 órai ötperces híradás után Lacza Tihamér műsora, a Kaleidoszkóp jelentkezik 55 percben. A műsorban Hulkó Gábor professzor egy debreceni konferenciáról és a Selye János Kollégium tevékenységéről beszél. Pásztor Bélát, Veresegyház polgármesterét arról kérdezzük, miért tartja fontosnak, hogy anyagilag is támogassa a határon túli magyar önkormányzatokat, intézményeket. Novák Ferenctől, a Honvéd Együttes művészeti vezetőjétől és Zsuráfszky Zoltán koreográfustól megtudhatják, hogyan született meg a Duna Rapszódia című, nagy sikerrel bemutatott tánckompozíció. Végül arról hallhatnak, hogy Ferenczi Anna színművésznő madarakról ír verseket. A Világosság katolikus félórájában Szakál László diószegi lelkipásztor szól a hallgatókhoz. Ellátogatunk az egyházgellei új lelkigyakorlatos házba is, majd a bibliai és az euroatlanti gondolkodásról kérdezzük Kozma Imre atyát, a Magyar-Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét. Fél tíztől a Zenei szerkesztő ajánlatában Rácz Kati: Búcsú Cserháti Zsuzsától c. CD-jét mutatjuk be. A 10 órai hírek után Randevú Puha Józseffel. Gyermek- és ifjúsági műsorunkban a karácsonyi előkészületekkel foglalkozunk, sztárvendégünk pedig Fábry Sándor. 14 órakor híreket hallanak, majd Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. 15 órától a Kultúra világában szólunk két, a közelmúltban nyílt tárlatról, a novemberi Fotóhónap alkalmából rendezett nemzetközi szakmai tanácskozásról, és ismertetjük az Atelier c. negyedéves képzőművészeti folyóirat tartalmát. Fél négytől Hazai tájakon c. néprajzi összeállításunkat tűztük műsorra, amelyben a csallóközi táltoshagyománnyal foglalkozunk. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?