Hétvégi programok

Szombat: 7 órakor kezdődik ötórás zenés, publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelyben visszatérünk a hét politikai eseményeihez, a koalíciós tanácsban történtekhez és a Kovács-Kukan találkozóhoz.

Szombat: 7 órakor kezdődik ötórás zenés, publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelyben visszatérünk a hét politikai eseményeihez, a koalíciós tanácsban történtekhez és a Kovács-Kukan találkozóhoz. Módszertani nap lesz hétfőn a Duna utcai magyar iskolában, beszélgetés hangzik el Bugyi Ferenc igazgatóhelyettessel, aki a gimnáziumi felvételikről is tájékoztat. A Székesfehérvári Kodolányi János Főiskola kihelyezett tagozatokat hoz létre Miskolcon és Nagymaroson, főleg szlovákiai magyar diákoknak – erről a főigazgató nyilatkozik. A műsor utolsó órájában riportot hallhatnak a Magyar Asszonyok Ligájának gútai jótékonysági báljáról, és megszólal a rádió hangverseny-termében tartott orgonakoncert résztvevője, a budapesti Virágh András. 13 órakor jelentkezik Téka, amelyben a Kalligram Kiadó új könyveiről Ozsvald Zsuzsát kérdezzük, íróink, költőink műveinek népszerűsítéséről pedig Gál Tamás színinövendék és M. Nagy László fotóriporter nyilatkozik. Fél kettőtől: Aki tudja, írja meg! 15 órától a rádió hangarchívumából azt az 1995-ben készült műsort választottuk, amelyben adásunk egykori rendezőjével beszélgettünk 60. születésnapján. A magyar adás idei jubileuma, fennállásának 75. évfordulója kapcsán ezzel a riporttal emlékezünk Klimits Lajosra. A 16 órai hírek után a Köszöntőt hallgathatják, majd fél hattól a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap 7 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul közvetítésünk. 8 órakor kezdődik Lacza Tihamér Kaleidoszkóp című műsora, amelyben G. Kovács László történész felidézi az emigrációba kényszerült Kossuth Lajos alakját, Ozogány Ernő technikatörténeti szakíró most megjelent könyvéről beszél, Zirig Árpád költő pedig az egykori csallóközi vízi világra emlékezik. A műsorban bemutatunk egy muzsikus romacsaládot is. 9 órakor református félórával jelentkezik a Világosság, amelyben Tóth Árpád pozbai lelkipásztor szól a hallgatókhoz. 9.30-kor Tallózó. A 10 órai hírek után a Randevú jelentkezik Bartal Tímea szerkesztésében. A gyermekrészben megismerkedhetnek a farnadi néptánccsoporttal, majd a fényképekről és fényképezésről beszélgetünk. Az ifjúsági részben vendégünk lesz Makai zoltán, aki 2002-ben átúszta a La Manche-csatornát, a pozsonyi Színművészeti Főiskola elsőéves hallgatói, valamint Németh Kristóf színművész. A 14 órai hírek után Anyanyelvünk, Mayer Judit olvassa fel írását. Vajon szeptember elsején megnyílik-e Érsekújvárott az önálló magyar tannyelvű gimnázium? Ezt a témát járja körül a Nevelők fóruma 15 órától. Két kiváló népdalénekest, a nyitragesztei Brath Margitot és a nyitracsehi Kluka Margitot szólaltatjuk meg a Hazai tájakon fél négykor kezdődő adásában. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?