Vastaps a rangidős nagykaposi futónak

futás
Sátoraljaújhely |

Egyedülálló futóversenyt rendezett a Borsod Abaúj–Zemplén vármegyei Sátoralyaújhelyen az Újhelyi Síiskola. 

A Zemplén Trail Speciál elnevezésű seregszemle mintegy 100 résztvevője a város főteréről elrajtolva a Magyar Kálvárián és a június 4-én átadott Nemzeti Összetartozás Hídján áthaladva érintették a sátoraljaújhelyi várat, majd innen érték el a Magas Hegyen megjelölt célt. Az időeredményeket nem mérték a szervezők, mivel ezen a versenyen mindenki nyertes volt, aki legyőzte a 455 méteres szintkülönbséget a 7,8 km-es táv megtétele során. 

A mezőnyben ott voltak a Nagykaposi Futóklubot képviselve Papp Zoltán, Tóth Miklós és Vargaestók Géza is. Mindnyájan célba értek, s ezúttal Papp Zoltán érdemelte ki közülük a nagyobb elismerést, aki a 75. életévében a legidősebb résztvevőként haladt át a célvonalon. A verrsenytársak és a nézők is tapssal jutalmaztá a korelnököt. „Nagy élmény volt számomra ez a verseny. Nem is gondoltam ara, hogy én lehetek a mezőny legidősebb versenyezője. Ezúton is köszönöm mindenkinek a szívélyes fogadtatást célba érésemet követően. Különleges érzés töltött el, amikor a Nemzeti Összezartozás Hídján mentünk át. Itt nem futottunk, hanem csak sétáltunk, így volt idő arra, hogy megcsodáljuk az elénk táruló panorámát. Az érem, amit mindenki megkapott, erre is emlékeztet majd – nyilatkozta az Új Szónap Papp. – Ami a versenyt illeti, a leggyorsabb futó 40 perc alatt teljesítette a távot, nekünk ez közel egy óráig tartott. Korunkat figyelembe véve természetesen a hegyi szakasz jelentett nagyobb problémát, de mindhármunknak sikerült túltenni magunkat a holtponton, és elérni a verseny előtt kitűzött célunkat.

A jövőre már harmadik évfolyamába lépő Zemplén Trail, a szervezők elmondása szerint más útvonalon kerül megrendezésre, reméljük, akkor is Ung-vidéki szereplőkkel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?