Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik a magyar adás. A műsorban összefoglaljuk a hét legfontosabb történéseit, különös hangsúllyal a parlamenti tanácskozásra. Búvárok vallanak a szakma szépségéről és veszélyeiről.

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik a magyar adás. A műsorban összefoglaljuk a hét legfontosabb történéseit, különös hangsúllyal a parlamenti tanácskozásra. Búvárok vallanak a szakma szépségéről és veszélyeiről. A szlovák társadalmat foglalkoztatja, illetve megosztja a kérdés: nyitva tartsanak-e a boltok vasárnap? Véleményt mondanak a vásárlók, a politikusok, a kereskedelmi és az egyházi képviselők. A magazin szerkesztője Hominda Katalin. 11.05-kor orvosi tanácsokkal jelentkezik dr. Kiss László. Ezután a Vándorbot című honismereti sorozat újabb része következik, amelyben a magyar szentek pozsonyi hagyományaival foglalkozunk. 11.30-kor a Hazai tükör van műsoron, amelyben Magyarbélre látogatunk. A déli hírek után nóták szólnak 50 percben, majd a Tékában beszélgetés hangzik el Hizsnyai Zoltán költővel, és szó lesz Mihályi Ödönről. Fél kettőkor kezdődő női magazinunkban a női test szépségének megőrzésével foglalkozunk. Téma lesz a heti minimális mozgásszükséglet, és egy kissé kellemetlen, ám egyre nélkülözhetetlenebb művelet, a szőrtelenítés. Utána a Slágerhullám következik. 15 órakor Gyüre Lajos: Apáczai című rádiójátékát hallgathatják, majd a Köszöntő jelentkezik. Az adás 18.00-kor Napzártával fejeződik be.

Vasárnap időszerű hír- és sportösszefoglalóval kezdődik a Pátria rádió adása. A műsorajánlat és az eseménynaptár után a hét politikai történéseinek összefoglalója következik. A 9 órakor kezdődő Világosság ezúttal a református egyház félórájával jelentkezik. Igét hirdet Kossár Károly nagygéresi lelkipásztor. Bemutatjuk a szeptemberben megnyitott vajáni református alapiskolát, majd Erdélyi Géza püspököt kérdezzük az egyház híreiről. Fél tíztől Máté Péterre emlékezünk, felidézzük legnagyobb slágereit. 10.05-től a Randevú első részében kiderül, mivel töltik hétvégéjüket a kisiskolások, valamint hogy mit jelent a közmondás: „Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.” Az ifjúsági rész vendége a megzenésített verseket játszó Borostyán együttes és Ágnes Vanilla. 14.05-kor Lanstyák István olvassa fel nyelvművelő írását Újrakölcsönzés címmel. Utána a BBC magyar adása következik, majd 15 órától a Segítsünk! egy régebbi műsorát ismételjük meg. Fél négykor kezdődik a Hazai tájakon, amelyben bemutatjuk a jókai alakoskodó felvonulást. Ezt követi ismét a Köszöntő, majd a Napzártával fejeződik be a Pátria rádió hétvégi adása. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?