Hétvégi programok

Szombat: 12.

Szombat: 12.15-kor a Délidőben Miklósi Péter vendége Múdra Rozália, a Kassai Megyei Önkormányzat Hivatalának igazgatónője és Filipko József, Kassa alpolgármestere, akikkel a kelet-szlovákiai régió aktuális problémáiról, az illegális munkavállalásról, a nagykaposi gimnázium sorsáról, a schengeni csatlakozás várható következményeiről, az új kassai ingatlanfejlesztési tervezetről beszélgetnek. 13 órakor zenés publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre jelentkezik. 15 órától Népek zenéje című összeállításunkban a Muzsikás együttes felvételeit hallgathatják. Fél négytől a Kultúra világában Lacza Tihamér Huszár Tibor fotóművészt kérte mikrofon elé, akit kollégái az év szlovákiai fotós személyiségének választották. Az ünnepélyes díjátadás alkalmával bemutatták legújabb kötetét is, amelyet különböző korábbi albumai legjavából állítottak össze. Huszár László, a Csemadok Dunaszerdahelyi Választmányának volt titkára nyilatkozik arról, mi okból adta át a stafétabotot utódjának, Lázok Attilának. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána hírösszefoglaló. 18 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik, ezúttal a bukaresti szerkesztőség gondozásában. 19 órától a 20 órai műsorzárásig Slágerhullám.

Vasárnap: 12.15-től a Nótacsokor szól. 13 órától a Randevút hallhatják, amelyben beszámolunk az MTV nagy európai zenei díjátadójáról. 15 órától a Kalei?dosz?kópban egy tehetséges fiatal matematikussal, Keszegh Balázzsal ismerkedhetnek meg, majd dr. Kalácska József matematikatanár beszél a gimnáziumi matematika-tankönyvekről, végül dr. Cs. Lengyel Beatrix történész egy fényképező főhercegnőt mutat be, aki vagy húsz évig Pozsonyban is élt a 19. század utolsó és a 20. század első évtizedében. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd negyedórában összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket. 18 órától a Tékában az Amszterdamból érkezett, Pozsonyban előadást tartó irodalomtörténész professzor, Neubauer János nyilatkozik, valamint szó lesz a most először átadandó Mikola Anikó-díjról is. Fél hétkor a Zenei galériában a 220 éve elhunyt el Christoph Willibald Gluckra, a 18. századi opera megújítójára emlékezünk. 19 órától a Világosság református egyházi műsorában Fazekasné Tamás Zsuzsanna komáromi lelkipásztor szól a hallgatókhoz. (Soly)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?