Hétvége a Pátria Rádióban

Szombat: hétvégi műsorainkat a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin nyitja, amely az új műsorrend szerint ezentúl reggel 7-től fél 12-ig hallgatható.

Szombat: hétvégi műsorainkat a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin nyitja, amely az új műsorrend szerint ezentúl reggel 7-től fél 12-ig hallgatható. A szerkesztő Hominda Katalin ajánlata: A komáromi Jókai Színház új művészeti vezetőjét és főrendezőjét, Verebes Istvánt kérdezzük elképzeléseiről, ellátogatunk az Insemas Open versenyre, és arra is megpróbálunk választ adni, hogyan vélekednek az önállóságról a keleti régió oktatási intézményei. 11.30-kor kezdődik Miklósi Péter Délidőben c. élő társalgó műsora, amelyben a stúdióvendéggel, dr. Strédl Teréz pszichológussal arra keresik a választ, mi minden tartozik a szülői felelősség tárgykörébe? A déli hírek után magyar nótákat és csárdásokat közvetítünk. A szombat délutánonként jelentkező Téka c. irodalmi műsorban beszélgetés hangzik el a Kalligram Kiadó igazgatójával, Szigeti Lászlóval és bemutatjuk a Tatabányán megjelenő Limes c. folyóiratot. Verseivel emlékezünk Győri Dezsőre. Fél kettőkor Tallózó, 14 órakor Slágerhullám, 15 órától pedig Lazítani c. kabaréműsorunk jelentkezik. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána nyelvi vétségeinkről ejtünk szót egy percben, majd szombati közvetítésünk utolsó fél órájában, a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap hírekkel és sportöszszefoglalóval indul a műsor 7 órakor. A műsorajánlat után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez. A 8 órai hírek után másodízben jelentkezik az új időpontban Világosság c. egyházi műsorunk. A katolikus félórában Dobos Péter ipolynyéki lelkiatya szól a hallgatókhoz. 8.40-kor kezdődik a Zenei szerkesztő ajánlata, amelyben Karády Katalinra emlékezünk. A 9 órai hírek után: Egy hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. Az összeállítás végén elhangzanak a brit slágerlista legsikeresebb dalai. 10 órakor hírek, sporthírek, majd a kicsiket várjuk a készülékekhez a Gyerekzsúrban. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük Lakatos Tamás szerkesztésében. A déli hírek után jegyzet, majd Nótacsokor. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik 60 percben. 14 órakor hírek, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, amelyben dr. Jávorka Ágostonnal az első kínai űrrepülés kapcsán a távol-keleti országnak az űrkutatásban betöltött szerepéről beszélgetünk, dr. Fundárek Ferenc a Szlovák és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködéséről számol be, és ellátogatunk egy dunaszerdahelyi szakközépiskolába is. 15 órától az Őszidőt hallgathatják, amelyben többek között Tamás Aladárné Szűcs Ilona Rimaszombatban élő nyugdíjas pedagógus vall életéről. A fél négykor kezdődő néprajzi összeállításban a tardoskeddi Mészáros Matildot mutatjuk be. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?