HÁZI PATIKA

Másnap
A másnaposság, ismertebb nevén a macskajaj alkoholos italok mértéktelen fogyasztása után jelentkezik – másnap. (A dohányzás, valamint az italok minősége, illetve keverése még fokozhatja...)
Oka a nagyfokú vízvesztés és a vércukorszint csökkenése. Garantált szer nem létezik ellene.

Másnap

A másnaposság, ismertebb nevén a macskajaj alkoholos italok mértéktelen fogyasztása után jelentkezik – másnap. (A dohányzás, valamint az italok minősége, illetve keverése még fokozhatja...)

Oka a nagyfokú vízvesztés és a vércukorszint csökkenése. Garantált szer nem létezik ellene. Az egyik ember erre esküszik, a másik arra.

Az enyhet adó szerek és módszerek három csoportja ismeretes.

Az elsőbe azok tartoznak, amelyek visszabillentik a szervezet egyensúlyát, vagyis megnyugtatják a háborgó gyomrot, és pótolják az elvesztett ásványi anyagokat (sós levesek, ásványvíz).

A második csoportba a központi idegrendszerre ható anyagokat soroljuk (pl. a koffein).

A harmadik csoportban az alkoholt semlegesítő anyagok találhatók, amelyek közvetlenül (fruktóz) vagy közvetetten hatnak (a vese és a húgyhólyag stimulálása, diuretikumok).

Néhány bevált (?) háziszert csokorba szedtünk, és átnyújtjuk mindazoknak, akik valamicskével többet ittak.Lefekvés előtt jót tesz 1-2 kanál méz.

- - -

Reggel éhgyomorra meginni egy pohár vizet, melybe 10-20 csepp propolisztinktúrát csepegtettünk.

- - -

Két deci paradicsomlé, egy deci almalé, fél citrom leve. Frissít!

- - -

Egy üveg ásványvízbe (7 deci) jön két deci paradicsomlé, nyers sárgarépa, zeller, egy citrom leve, petrezselyemgyökér. Mindezt összemixelni és minél többet inni belőle.

- - -

Reggel éhgyomorra (vagy még lefekvés előtt) jót tesz egy pohár kefir.

- - -

Pároljunk meg 4 deka mandulát, hámozzuk meg és törjük szét, forraljuk fel egy liter tejben, és üssünk bele két tojást, ízlés szerint sózzuk.

a a a

S végül: szilveszter éjszakáján csepegtessünk rózsaolajat az aromalámpába. A rózsa olyan anyagot tartalmaz, amely meggátolja a szervezet intoxikációját. (A-Z)

Buli után: takarítás

A szilveszteri mulatozás közben előfordul, hogy kiborul a tál, kiömlik a bor, a kávé, vagy lecseppen az étel, esetleg a gyertya. Nem öröm! Sem a ruhán, sem a szőnyegen nem mutatnak jól ezek a foltok. ĺme, néhány jó tanács, hogyan lehet eltüntetni őket.

Sör:

A ruhát áztassuk ecetes vízbe, öblítsük ki mosószerrel, és olyan forró vízben, amilyet csak megenged az anyag, mossuk ki.

Bor:

A foltot azonnal szórjuk be bőven sóval. Ezáltal a folyadék felszívódik. Aztán az anyagot áztassuk be fél órára hideg vízben, végül mossuk ki. Ha szőnyeget kell tisztítanunk, puha szőrű kefével dörzsöljük a foltot.

Kávé, tea:

Áztassuk be az anyagot kézmeleg mosószeres vízbe, aztán hidrogén-peroxiddal kezeljük.

Gyümölcslé:

A foltot szórjuk be sóval, majd öblítsük ki hideg vízben a ruhát. Magas hőfokon mossuk ki.

Hússzaft:

Áztassuk a ruhát hideg mosószeres vízben, vagy kezeljük vegytisztítóval.

Ketchup:

Hideg vízzel mossuk le a foltot, majd áztassuk az anyagot mosószeres vízben.

Mustár:

Hideg vízben azonnal öblítsük ki a ruhát, majd folyékony mosószerrel mossuk ki.

Cékla:

A ruhát azonnal tegyük hideg vízbe, és legalább 10 órán keresztül hagyjuk benne ázni. Majd szórjunk a foltra mosószert, és alaposan dörzsöljük az anyagba. Jól öblítsük ki.

Olaj:

Tegyük az anyagot bő vízbe, majd kezeljük a foltot szesszel és ecettel. Ha továbbra is látszik a pecsét, használjunk zsíroldó vegyszert.

Zsír, vaj:

Olyan forró vízben mossuk ki az anyagot, amilyenben csak lehet, vagy tegyünk a foltra folttisztítót. Ha forró zsír cseppen a ruhára, folyékony mosószerrel mossuk ki, és öblítsük át többször.

Gyertya:

Először is hagyjuk kihűlni a viaszt, majd kaparjuk le. Ezután tegyünk itatóspapírt az anyag mindkét oldalára, ahol a folt esett, és forró vasalóval simítsuk át többször, míg a zsíros pecsét teljesen fel nem szívódik.

(nagys)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?