Házassági játszmák

Game jeligére: „Többen vagyunk 16–17 éves barátnők. A férfi és a nő közötti szexuális játszmák érdekelnek bennünket. Kérem, írjon róluk, hogy milyenek lehetnek.”

Eric Berne Emberi játszmák című könyvében sok játszma leírását megtalálhatja. Legtipikusabb szexuális játszma a „Frigid asszony” játszma. Lényege a szexuális konfliktus. A férj közeledik a feleségéhez, de ő visszautasítja és az ismételt kísérletekre közli vele, hogy miért mindig csak „azt” akarja, minden férfi csak „azt” akarja, és a feleségét nem is szereti igazán. Ha erélyesebben követel, akkor azt a választ kapja, hogy minden férfi egy vadállat. Ezután a férj felhagy a próbálkozással egy időre, majd újrakezdi, de hiába. Végül beletörődik és nem kísérletezik tovább. Telnek a napok és a hetek, az asszony kacéran sétál a szobában, vagy fürdéskor behozatja magának a tiszta törülközőt, a férjét ingerli, csábítja. Ha kemény játékos, még azt is megteszi, hogy más férfiakkal kezd flörtölni. Egy idő után a férj enged a provokációnak, ismét közeledni próbál, de újfent visszautasítják, és ezt a „Kirobbanás” játszma követheti. Ilyenkor szó esik a jelenlegi viselkedéseken kívül más házaspárokról, a rokonságról, a pénzügyekről, és mindennek a vége a bevágott ajtó csattanása. Meg kell jegyezni, hogy minden tiltakozása ellenére a férj legalább annyira fél minden szexuális intimitástól, mint a felesége. Házastársát gondosan úgy választotta meg, hogy a veszély minimális legyen. ĺgy viszont minden felelősséget az asszonyra háríthat. A játszma igen veszélyes és mély kiboruláshoz vezethet. Szeretőt tartani hazárd vállalkozás lehet. Vetélytárs esetén a feleség talán feladja a játszmát, és megpróbál normális házaséletet élni, vagy ügyvédhez is lehet fordulni. Ha a férjnek kapcsolata van, az kockázattal jár, ekkor lehet a „Most elkaplak, te kurafi”-t játszani. A játszma lényeges pontja a kirobbanás. Ezen a ponton a szexuális intimitás kérdése már szóba sem jöhet, mert a kirobbanásból mindkét fél valami perverz kielégülést szerez úgy, hogy szexuális izgalmakat már nem várnak egymástól.

A szexuális játszmákat a késztetések kihasználása vagy elkerülése céljából játsszák. Valójában a szexuális ösztön eltévelyedései, amelyekben a kielégülés a nemi aktusból azokba a szituációkba helyeződik át, amelyek a tétet jelentik a játszmában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?